sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cetăţean pakistanez, oprit la Vama Nădlac II din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

  de Special Arad | 28 aprilie 2017, 12:06 PM | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetăţean din Pakistan care a încercat să iasă ilegal din țară, pe jos, printre mijloacele de transport ce staţionau la controlul de frontieră, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

  În data de 28.04.2017, în jurul orei 00.00, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au observat, pe sensul de ieșire din țară, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, pe lângă un autocar ce staţiona la controlul de frontieră, încercând să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria.

  Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reţinerea bărbatului, care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.

  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean din Pakistan, Arfan M., în vârstă de 25 ani, solicitant de azil în România, care a declarat că a recurs la această metodă deoarece intenţiona să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

  Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză acte de urmărire penală sub aspectul infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.