duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Cetăţeni din Pakistan, India, Afganistan, Bangladesh și Nepal, depistați ascunși în TIR-uri la frontierele Vărșand și Nădlac II

  de Special Arad | 9 august 2022, 3:31 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Imagine cu rol ilustrativ (foto: arhivă / Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse produse, 24 de cetăţeni din Pakistan, India, Afganistan, Bangladesh și Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

  În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc și unul bulgar, conducând fiecare câte un  ansamblu rutier. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese și bare metalice, pentru societăți din Germania.

  În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel,  în compartimentele pentru marfă ale automarfarelor au fost descoperiţi, ascunşi, 18 cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Nepal și Afganistan, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean din Bulgaria, care transporta acumulatori auto pentru o societate comercială din Germania. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, șase cetăţeni din Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 21 și 41 de ani, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră.

  În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.