sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ajutor pentru două suflete, mamă de 19 ani și fiică de câteva luni. Arădeanul Ovidiu Toma roagă toți oamenii de bine să ofere o „bucățică” de susținere

  Orașul acesta are și noroc câteodată. O spunem deoarece, din când în când, câte un localnic se implică în viața socială a acestui oraș și ridică puțin standardul nivelului de trai, dând exemplu de ceea ce ar trebui să însemne cu adevărat titulatura de „arădean”, iar „eroul nostru”, Ovidiu Toma, o merită pe deplin.

  Chiar dacă exemplele nu sunt cu duiumul, acestea nu sunt efemere și rezistă testului timpului. Asemeni Asociației Gai cartierul nostru.

  Iată că acum arădeanul Ovidiu Toma -cel care a organizat Micălaca Run anul acesta- și-a luat pe umeri o misiune pe cât de grea, pe atât de importantă. Acesta cere ajutorul tuturor arădenilor care se pot implica pentru a ajuta o tânără mamă de doar 19 ani. Concret este nevoie de renovarea unei garsoniere într-o singură zi. Un lucru sisific având în vedere volumul de muncă care se cere.

  „Suntem pe ultima sută de metri cu înființarea asociației, însă până atunci ne apucăm de treabă. Am un prieten care m-a ajutat cu identificarea cazurilor sociale (sunt destul de multe), iar împreună cu o doamnă asistent social am fost la tânăra mamă care a devenit prioritatea noastră principală în momentul acesta”.

  În viitorul foarte apropiat, Ovidiu Toma va pune bazele Asociației Micălaca – Cartierul Nostru,

  cu care speră că va ajunge să rezolve mai multe cazuri sociale, acesta fiind acum o prioritate zero pentru el și colegii lui:

  Apelez din nou la voi prieteni pentru un caz social sensibil. O tanara mamă de 19 ani, fără venit, fără soț sau părinți care încearcă din răsputeri să își crească fetița de câteva luni într-o garsonieră din Micalaca.
  Mama ei a decedat acum 2 ani, la fel și tatăl vitreg. Pe tatăl biologic nu l-a văzut niciodată. Bunicul ei, cu care împărțea garsoniera, a decedat si el în ianuarie. Singurul ei venit e alocația și ajutorul social. În rest nu are nici un sprijin.

  Ce am dori să facem?
  [ ] Să eliminăm mucegaiul printr-o igienizare a pereților.
  [ ] Să montam parchet.
  [ ] Să renovam baia.
  [ ] Reparăm instalația electrică.
  [ ] Mobilam util garsoniera.

  Vom fi obligați să executam toate aceste lucrări într-o singură zi deoarece nu au unde locui provizoriu. Spatiu e mic dar avem nevoie de ajutor.
  Deci cine se încumetă la o acțiune umanitară ne poate scrie in privat.
  Vom avea nevoie în special de fonduri pentru materiale de construcții. Aveți de donat o mobila care se pretează în locul respectiv, cu drag acceptăm propuneri. Dacă nu aveți timp puteti contribui financiar.

  Haideți să ne rupem o zi din rutina zilnică pentru acest caz în data de 14.10.2023.
  Asa cum v-am obisnuit, toate cheltuielile vor fi transparente și eficient folosite.
  Nu judecăm, ajutam!” 

  Gestul este unul , desigur, deosebit, având în vedere implicarea umană de care este nevoie. Este o sarcină grea, dar după cum ne-a spus chiar el, nu este imposibil.

  Din nefericire, unele comentarii au intenția de a descuraja un asemenea demers:

  „Cum credeti ca puteti face atata munca si bine intr-o singura zi? In primul rand mucegaiul acela se elimina cu solutii chimice daca nu razi efectiv peretii si nu ai cum sa culci acolo un copil atat de mic dupa o zi. Este toxic. Inteleg ca doriti sa ajutati, dar lucrurile trebuie facute cu cap. Minimum 1 saptamana trebuie relocate persoanele pentru a putea face ceva”, e doar unul din comentarii.

  Însă postarea a reușit să strângă mai mulți arădeni, chiar și timișoreni, care și-au arătat intenția de a ajuta o mână de oameni să realizeze imposibilul.

  Pentru cei care doresc să se implice financiar o pot face în contul
  Nume titular: Toma Ovidiu
  Cont: RO82 BRDE 020S V530 5061 0200
  Moneda: RON

  Cu mențiunea „Garsoniera Micalaca”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cu toată stima pt demersul dvs (și posibil chiar și susținerea sub o formă sau alta…), dle Toma RESPECT și APRECIEZ entuziasmul care vă caracterizează, dar vă rog să fiți puțin mai realist și conștient:
   – acel comentariu cu relocarea cel puțin 1 săptămână încă, DUPĂ terminarea lucrărilor, a celor două locatare, ESTE CÂT SE POATE DE REALIST ȘI CORECT, și deloc demobilizator !!!
   😉
   Dvs sunteți conștient câți vapori toxici emană ÎNTR-UN SPAȚIU ÎNCHIS, toate substanțele și soluțiile de construcții/recondiționări?
   Cu atât mai mult soluțiile antimucegai…!
   .
   Sunt convins că aveți CELE MAI BUNE INTENȚII, dar o vorbă din bătrâni spune că „drumul spre Iad e pavat cu bune intenții!”, adică, un entuziasm prea mare, care NU TINE CONT DE REGULI poate duce ușor la o tragedie! (vedeți catastrofa de la Călimănești generată în același mod: entuziasm/rapiditate + lipsă respect reguli = tragedie).😥
   .
   Concluzie:
   – sustin (nu doar verbal, dar nici fizic, probabil sub altă formâ…) inițiativa dvs, dar vă rog să FIȚI CONȘTIENT că e vorba de viața unui bebeluș și a tinerei sale mame, și să tineți cont de sfatul (deloc răuvoitor) primit în acel comentariu!
   .
   Cu multă stimă! 😀

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.