marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Chirurgul șef de secție Adrian Pavel nu-și poate ține în frâu interesele între MedLife Genesys, Infomedica, Laser System și Spitalul Județean

  de Alin Olteanu | 13 martie 2017, 1:11 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  23

  În primul rând, să nu cumva să se creadă că încercăm o execuție publică a unui doctor sau a unor doctori – așa cum unii par a sugera. Ca întotdeauna, încercăm să fim în slujba adevărului.

  Și pentru că ni se sugerează, de către doctorul Adrian Pavel și de către doamna doctor Maria Trăilescu, ambii la Secția Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a SCJUA – prin mesaje postate pe pagina Special Arad – că am face rău Spitalului Județean Arad, copiilor și actului medical în sine, pentru că am provocat acest scandal (Vezi Orgoliul personal al șefului de la Chirurgie Pediatrică, chirurgul Adrian Pavel, distruge cel mai important proiect privat de renovare din Spitalul Județean Arad), solicităm în mod public – de aceea nici nu le-am solicitat o poziție înainte de publicarea acestui articol – un răspuns la următoarele întrebări, unele retorice de fapt:

  Domnule doctor Adrian Pavel, vă rugăm să ne spuneți ale cui interese le reprezentați în momentul în care vă opuneți unui proiect de câteva sute de mii de euro în Spitalul Județean Arad? Ale MEDLIFE, INFOmedica, Laser System? Că ale Spitalului de stat din Arad… ne cam îndoim. Vă opuneți ca o secție a SCJUA să arate la fel de bine ca ale clinicilor PRIVATE – la concurență cu spitalul de stat – unde dumneavoastră, și colega dumneavoastră care vă susține cică „necondționat”, dr. Maria Trăilescu, mai sunteți plătiți?

  Pentru conformitate, vă prezentăm mai jos în câte locuri muncesc cei doi doctori care se războiesc cu o amărâtă de asociație care vrea să ajute la modernizarea spitalului Județean. Subliniem: vrea să ajute la modernizarea unei secții de spital de stat, nu privat!

  Și, cu scuzele de rigoare, am uitat o întrebare: câți dintre pacienții dumneavoastră, de la Spitalul Județean Arad, au venit la control și au plătit în clinicile private de mai jos?

  17269697_1419614811424798_783251852_o

  17230195_1419614814758131_988767828_o  17274008_1419614818091464_78380774_o 17310542_1419614808091465_365975464_o

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doi … (cenzurat de redacție), care recurg la orice tertip in scopul de a bloca modernizarea unei secții a Spitalului!! Este rușinos, malefic daca vreți….inuman! Ne-am saturat de astfel de … (cenzurat de redacție) in halate, care își racolează pacienții din Spitalele de stat si le obliga practic sa apeleze la serviciile clinicilor private! Sunteti scârboși, niște nulitati care blochează o inițiativa civică, menită a îmbunătăți sistemul de sanatate, putred si infestat de medici PROFUND CORUPTI! PS. Medicii competenti profesează peste hotare, șpăgarii si colecționarii de plicuri…la noi in Romanica.

   +14 voturi
   +1
   -1
   • Din pacate este o problema si inca una grava! CAS permite un singur contract, motiv pentru care toti medicii angajati ai SCJU Arad dau o declaratie pe proprie raspundere ca nu lucreaza in contract cu CAS inafara spitalului… toti medicii mai putin SEFII DE SECTIE… ceea ce nu este legal deoarece CAS stipuleaza clar exceptia de la regula impusa inca din 2010 si anume medicii care lucreaza jumatate de norma, cu integrare clinica. In aceasta situatie se afla toti sefii de sectie care lucreaza atat la spital cat si in privat angajati sau chiar in cabinetele proprii. De aceea SCJU Arad nu va avea niciodata un ambulator de specialitate competitiv, pentru ca saracul este in competitie cu cabinetele private ale propriilor angajati.

    +14 voturi
    +1
    -1
  2. Acest articol nu cred ca isi avea rostul, practic face tocmai ce scrie ca nu se vrea a face, practic loveste in imaginea unui medic

   Nu este o rusine sa ai 4 locuri de munca, sunt sigur ca munceste legal la acele clinici private, la clinicile private este platit in functie de cat munceste, nu are un venit fix, la clinicile private din ce stiu nu face operatii, ci doar consultatii, pe cand la SJ am inteles ca se fac si internari si operatii, nu prea este o concurenta, ci mai mult o completare, s-ar putea spune ca la clinicile private isi „racoleaza” pacientii pentru SJ unde le poate oferii un altfel de tratament, daca binenteles sunt conditii optime

   Un lucru este prezentat cu o tenta gresita, Dr. Pavel nu se opune proiectului de investitie cum este scris in articol, ci se opune reducerii de paturi de la 10 la 6 cate ar urma sa fie, cel putin eu asta am inteles din articolul anterior, cel cu orgoliu, daca cineva vrea sa te ajute nu e normal sa te ajute asa cum ai tu nevoie ? Pentru mine avisul de la DSP nu are nici o valoare deoarece stiu ce „poate” DSP Arad (aceasta afirmatie poate fi probata cu acte)

   faptul ca un sef de sectie doreste sa se extinda si ca sectia lui sa fie 100% la standarde moderne ar trebui sa fie de laudat, nu de criticat, e mai buna situatia de la Pediatrie Infectioase ?

   +11 voturi
   +1
   -1
    • Eu mi-am spus doar parerea, in functie de ce am inteles eu, poate gresesc eu, oricum … este evident ca nu prea acceptati critica 🙂 cu toate ca eu nu incercam sa fiu critic, mai ales ca aveti unele articole foarte bune, … numele meu … nu cred ca are vreo importanta, nu sunt o persoana publica sau importanta, incerc doar sa fiu bine informat

     +7 voturi
     +1
     -1
     • Dacă nu acceptam critica, nu publicam comentariul dumneavoastră. 🙂

      Deci, noi chiar acceptăm orice critică, dacă este constructivă și dacă nu este injurioasă sau jignitoare față de subiectele din articole sau față de redactorii Special Arad.

      Faptul că și răspundem anumitor comentarii nu înseamnă că nu acceptăm critica. Ci contrazicem anumite afirmații dacă noi știm situația în alți termeni.

      +6 voturi
      +1
      -1
      • M-am exprimat eu putin gresit, ma refeream la faptul ca un comentariu „critic” este urmat de o replica ironica, asta tot nu imi schimba parerea buna pe care o am pentru munca pe care o face Specialarad, dar tot nu pot fi de acord cu „rastignirea” unui medic care nu isi bate joc de pacienti, sunt altii care ar trebui aratati

       +5 voturi
       +1
       -1
    • vai da ce vexati va simtiti voi de opiniile contrare, dar vai ce mai acceptati critica! observati antinomia? sunt convins ca nu…dar mai este o chestiune, tenta si directia articolului este absolut vizibila din titlu. In rest, sunt convins ca sunteti impartiali si neutri si deontologi si ce mai vreti voi. Ma insel?…talibani de presa cu vocatie de carabusi de mai!

     +9 voturi
     +1
     -1
  3. Of vai…ce tragedie si ce calvar, Dr. Pavel Adrian lucreaza la Laser Vineri de la 16-20, la InfoMedica Luni de la 17-20 si la Genesys doar daca are pacienti programati la cerere. In concluzie lucreaza in afara programului de lucru de la Spital si fara contract cu CJAS Arad. Mare scofala… Toti sefii de sectie au cabinete private sau contracte de colaborare cu celelalte clinici. Ati uitat sa aduceti vorba de Mediqa si de Affidea, ca sa fie chiar toate clinicile private din Arad. De exemplu Dr. Miutescu are cabinet privat unde isi programeaza unii pacienti care doresc sa fie examinati de un profesor in afara spitalului. Dr. Dumnici merge si la Genesys si care e problema… clinicile private si-au atras clientela pe baza renumelui medicului cu care colaboreaza… unde este ilegalitatea?

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Poate ca ar putea să o facă. Desi chiar nu intelegem cum i-am fi putut afecta credibilitatea profesională, pe care nu i-o contestăm și nici nu i-am contestat-o vreodată. Oricum nu ar fi nici primul și nici ultimul dintre procesele pe care le-am avut și, retineti, nu am pierdut vreunul. Dar să revenim… cum l-am putut calomnia și că o să plătim 2 milioane de euro… vă referiți probabil, așa amenintator, ca sa ne speriem. Sa fim bine ințelesi, punem la indoiala comportamentul unui om, medic sef de sectie in cazul de fata, care s-a sucit din cauza unor orgolii prostesti, fiind inflexibil, bagandu-si picioarele in ei bani de investitii ca, deh, e in interesul copiilor. Iar în acest articol, ne întrebam retoric dacă, prin faptul ca se opune unui astfel de proiect, doctorul Pavel nu ajuta cumva „privatele” pentru care prestează fie și câteva ore. Si dacă ati fi observat, unii dintre dumneavoatrsa, cei care comentati, nu ne intereseaza cat castiga doctorul acolo und isi face meseria – iar asta se poate constata si din faptul că nu i-am publicat declarația de avere.Ne interesează doar adevăratul motiv pentru care a semnat o dată proiectul, după care l-a respins și după care s-a dus și s-a plâns unora care, ciudat sau ALTFEL, nu ascultă decât o singură parte. Că așa s-a cerut.

    --1 voturi
    +1
    -1
    • „Domnule doctor Adrian Pavel, vă rugăm să ne spuneți ale cui interese le reprezentați în momentul în care vă opuneți unui proiect de câteva sute de mii de euro în Spitalul Județean Arad? Ale MEDLIFE, INFOmedica, Laser System?” Desen nu va fac, ca mi-e lene.

     +8 voturi
     +1
     -1
    • Aici nu mai este vorba doar de medici, in articolul dvs atacati clinicile private… mai ales prin faptul ce sugerati prin fraza „Domnule doctor Adrian Pavel, vă rugăm să ne spuneți ale cui interese le reprezentați în momentul în care vă opuneți unui proiect de câteva sute de mii de euro în Spitalul Județean Arad? Ale MEDLIFE, INFOmedica, Laser System? Că ale Spitalului de stat din Arad… ne cam îndoim. „. Dupa parerea eprimata de dvs aceste clinici private i-au dat misiunea lui Dr Pavel si Dr Trailescu sa se opuna proiectului. Acum exista doua variante sau faceti reclama acestor clinici private si le utilizati numele in acest scop, sau doriti sa le denigrati. Mai ales dupa „Vă opuneți ca o secție a SCJUA să arate la fel de bine ca ale clinicilor PRIVATE – la concurență cu spitalul de stat – unde dumneavoastră, și colega dumneavoastră care vă susține cică „necondționat”, dr. Maria Trăilescu, mai sunteți plătiți?”. Dvs aici sugerati cu subiect si predicat ca aceste clinici private platesc medicii pentru a se opune modernizarii Spitalului Judetean. Interesant ar fi un punct de vedere al clinicilor private asupra afirmatiilor dvs, mai ales ca nu apar la rubrica pamflet…deci se presupune ca aveti dovezi in acest caz.

     +4 voturi
     +1
     -1
  4. Pai… mai istetule… tu crezi ca asa usor se fac banii…aizi..dai in judecata… si eu am fost la Miutescu la spital …si ghici ce…mi-a fost sugerat controlul ulterior la cabinetul privat… si pun pariu ca mai sunt ca si mine…multi! Astea sunt ultimele fosile comuniste…ramase active in arad… carand se vor schimba!..sper!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.