duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Ordin de protecție pe numele comisarului șef Cezar Șerbănică. Soția acestuia a depus plângere penală pentru amenințare

  de Ioana Costaș | 24 ianuarie 2024, 3:49 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Ordin de protecție împotriva comisarului șef Cezar Șerbănică din cadul IPJ Arad, după ce soția acestuia a depus o plângere penală pentru amenințare pe numele ofițerului.

  S-a întâmplat marți seara, când, soția comisarului șef – care este angajată a IPJ Arad – s-a prezentat la sediul Poliției Arad pentru a depune o plângere împotriva soțului ei, fost adjunct al IPJ Arad, susținând că a fost amenințată cu acte de violență de către soțul ei. Concomitent, pe numele lui Cezar Șerbănică a fost emis un ordin de protecție provizoriu. Totodată, în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru amenințare.

  Despre incidentul în care au fost implicați cei doi soți, ambii polițiști în cadrul IPJ Arad, reprezetanții inspectoratului au transmis că: „La data de 23 ianuarie, în jurul orei 21:00, polițiștii din municipiu au fost sesizați prin plângere penală, de către o femeie de 43 de ani, despre faptul că ar fi fost amenințată cu acte de violență, de soțul ei, un bărbat de 44 de ani, ambii fiind polițiști în cadrul IPJ Arad. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, fiind întocmit un dosar penal pentru amenințare, care urmează a fi înaintat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Arad”.

  Totodată, reprezentanții Poliției Arad au precizat: „Comanda Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus efectuarea de cercetări de către Compartimentul Control Intern în vederea stabilirii stării de fapt și luării măsurilor legale care se impun”.

  De altfel, nu este pentru prima dată când comisarul șef Cezar Șerbănică ajunge în vizorul superiorilor săi. În luna septembrie a anului trecut, la adresa de domiciliu a ofițerului au fost solicitate mai multe echipaje de poliție în urma unui apel efectuat la 112, în care era sesizat un scandal în familie. Și data aceasta protagoniștii au fost comisarul șef și soția acestuia.

  În seara de 11 septembrie, în jurul orei 21:00, polițiștii au fost sesizați despre un scandal în familie, în municipiul Arad. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției Municipiului Arad, stabilind că este vorba despre o ceartă între doi polițiști din IPJ Arad – soț și soție. Având în vedere cele constatate a fost întocmit un dosar penal pentru violență în familie, în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului neexistând temeiul emiterii unui ordin de protecție provizoriu.

  Cercetările urmează a fi preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Concomitent, conducerea IPJ Arad a dispus efectuarea de cercetări de Compartimentul Control Intern, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Arad la acea dată despre incident.

  Pe de altă parte, Cezar Șerbănică a declarat, în urma primului scandal, că ceea ce s-a întâmplat nu a avut legătură cu soția sa, că, în fapt, între ei doi nu a fost o ceartă și că nu a lovit-o.

  Comisarul șef a povestit că a fost atacat și bătut în propria casă chiar de către cumnatul său, care locuiește în imobilul alăturat, în cartierul Aradul Nou. Motivul? Fostul adjunct al IPJ Arad ne-a povestit că în magazia pe care o deține, cumnatul său, vecin, a început să-și depoziteze lucrurile. Cezar Șerbănică i-a explicat cumnatului său că intenționează să construiască un țarc pentru cei doi câini pe care i-a cumpărat, astfel că lucrurile depozitate în magazie trebuie scoase.

  De aici, spune ofițerul, ar fi început totul. Cumnatul ar fi început să-i trimită mesaje de amenințare, cu moartea, lucru pe care l-ar fi raportat structurilor competente din interiorul IPJ Arad – a spus comisarul șef.

  Citește și: IPJ Arad îl cercetează disciplinar pe comisarul șef Cezar Șerbănică în condițiile în care ofițerul susține că nu și-a bătut soția și că el a fost victima

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. == EXCELENTA REGIE == ACU SERBANICA ARE DREPTUL LA INDEMNIZATZIE DE CHIRIE –50/100 DIN BRUT CONFORM STATUTULUI POLIYZAIULUI == PT CA ESTE OBLIGAT SA PARASEASCA DOMICILIUL CONJUGAL ==–ADICA PESTE 6000 LEI NEIMPOZABIL == STAI ASA CA S AU MARI LEFURILE LA EPOLETZI CU 20/100 = E SI MAI MULT == SCARBA MI E == FOSTUL MINISTRU DE INTERNE –RADU STROE SPUNEA == NU CREDEAM CA EXISTA ATATA GOLANIE IN POLITZIE ==

   +12 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.