Opoziţia prezintă, astăzi, moţiunea împotriva ministrului Justiţiei

  de - | 5 martie 2019, 8:17 AM | Politikos

  0

  Camera Deputaților dezbate, marți, moțiunea simplă inițiată de grupurile parlamentare ale PNL și USR împotriva ministrului Justiției, potrivit europafm.ro.

  Opoziția îi reproșează lui Tudorel Toader că a condus portofoliul cu cele mai puține promisiuni îndeplinite din programul de guvernare, dar și „campania” împotriva Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Anticorupție, aflată în cursa pentru postul de procuror-șef european.

  Ședința va începe în legislativ la ora 16.00.

  Moțiunea va fi supusă votului miercuri.

  „Este ministrul care a făcut un rău enorm României, atât în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului judiciar, cât şi în ceea ce priveşte imaginea României în străinătate. Tudorel Toader a acţionat ca un luptător împotriva intereselor României în plan extern. Din nefericire, această obsesie bolnăvicioasă pe care a împrumutat-o de la şeful PSD, Liviu Dragnea, de a carota şi de a asmuţi instituţiile împotriva fostului procuror-şef DNA Laura Codruţa Kovesi, tot acest comportament s-a transformat într-un factor de agresiune vizibilă împotriva României. A făcut un rău uriaş României, nu unui om, nu unei instituţii. Prin tot ceea ce a săvârşit Tudorel Toader în ultima perioadă practic s-a întors împotriva ţării sale. El trebuie să plătească”, a declarat, săptămâna trecută, liderul grupului deputaților PNL Raluca Turcan.

  Liviu Dragnea a declarat, întrebat dacă moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției Tudorel Toader are susținerea la vot a grupului PSD, că „vedem miercuri”, însă partidul nu va susține demersul Opoziției.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.