marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „Open Days” la Pediatrie II

  de Special Arad | 1 aprilie 2024, 10:14 AM | Educaţie

  0

  Comunicat UVVG. „Actualități în tulburările de tranzit intestinal la copii” este tema abordată în cadrul evenimentului științific de tip OPEN DAY organizat la Secția Pediatrie II a Spitalului Clinic Județean Arad, sub egida Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

  Prelegerea s-a adresat studenților la Medicină din ani mari, medicilor rezidenți și specialiști de Medicină de Familie și Pediatrie, aducând date recente de abordare și terapie a constipației cronice la copil, presărată cu prezentări de caz. Evenimentul a fost susținut de S.L. Dr. Simona Luminița Dumitra, coordonatoarea Disciplinei de Pediatrie-Puericultură a Facultății de Medicină din cadrul UVVG.

  ” Aceste întâlniri medicale le consider ca agape medicale în care împărtășim experiențe, căutăm împreună răspunsuri, dezbatem protocoale noi și vechi, țintind spre un limbaj comun medical și o atitudine complexă în care copilul bolnav trebuie abordat integrativ, în echipă. Constipația este una din cele mai frecvente cauze de adresabilitate în serviciile medicale, uneori greșit interpretată și subdiagnosticată, de cauze diferite, actual legată mult de alergiile alimentare, care necesită o terapie în trepte, de lungă durată, cu o echipă complexă de medici – de familie, pediatru, chirurg, neurolog, psihiatru, psiholog și cu aportul și suportul familiei.

  Sperăm că aceste evenimente medicale cu diferite tematici să ne permită să învățăm împreună, unii de la alții, de la studenți la profesori” a declarat Dr. Simona Luminița Dumitra.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.