Oficial, B.O.R. susține campania de vaccinare anti Covid-19, însă ÎPS Daniel nu s-a vaccinat

  de - | 27 iulie 2021, 8:31 AM | Naţional

  0

  Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care tocmai a împlinit 70 de ani, nu s-a vaccinat împotriva Covid-19 și nici nu se știe dacă se va vaccina prea curând, scrie stirileprotv.ro.

  Chiar dacă, oficial, poziția Patriarhiei Române „a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică”, șeful Bisericii Ortodoxe Române a ales, printr-o decizie personală, să nu se vaccineze, până la această dată.

  Aceste explicații au fost oferite, luni, de purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, după ce vicepremierul Dan Barna a declarat că va propune ca Biserica Ortodoxă să devină partener în campania de vaccinare, pentru ca preoţii să transmită mesaje în acest sens.

  De altfel, părintele Patriarh Daniel nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, până acum, pentru că „are un profil medical personal” și pentru că „s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său”.

  De asemenea, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Bisericii, ÎPS Daniel a reflectat la „caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație”.

  Sursa: Știrile ProTV

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.