Oferte educaționale nenumărate, la târgul de la Expo: „Este important ca elevii să poată lua o decizie informată”
Târgul Educațional organizat de Inspectoratul Școlar Județean a reușit să adune în același loc sute de elevi din tot județul. Mai mici sau mai mari, aceștia și-au dorit să stea de vorbă cu reprezentanții diferitelor școli sau universități, astfel având șansa să afle mai multe detalii despre ceea ce ar vrea ei să fie viitoarea lor carieră, ori despre ce le-ar putea oferi liceul la care își doresc de atâta timp să intre. Aceștia au fost aduși la Expo Arad încă de la primele ore, târgul fiind deschis începând cu ora 08.00. Atât microbuzele școlare, cât și autobuzele sau mașinile mici și-au făcut apariția în parcarea din fața sălii de evenimente și până la ora 10.00 fiecare loc a ajuns să fie ocupat.
Una dintre cele mai interesante tarabe putem spune că a fost cea a militarilor. Aceștia s-au poziționat la intrare, acolo unde au „parcat” două tab-uri și unde le-au oferit șansa elevilor de a învăța cum se ține o armă în mână. Mai mult, militari din cadrul Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu” le-au prezentat tehnica și armamentul specific acestei unități, urmând ca în incinta sălii de evenimente să fie colegii lor de la Biroul informare recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Arad care ofereau informaţii privind oferta educaţională a Ministerului Apărării Naționale.
În continuare, zeci de tarabe ale școlilor din tot județul au fost prezente la eveniment, fiecare prezentându-și în cel mai bun mod cu putință școala pe care o reprezintă. Astfel, am putut vedea cum Liceul „Gheorghe Lazăr” Pecica a avut pe masă chiar și tradiționala pâine a orașului, Liceul Tehnologic „Vasile Juncu” Miniș a avut atât trofee, cât și manechine îmbrăcate în costume populare, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului a venit cu ochelari pentru realitatea virtuală, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad a captat atenția cu experimentele pe care le făceau, Liceul „Francisc Neuman” și-a expus câteva rochii și coafuri făcute de elevi, iar fetele de la Liceul „Adam Müller Guttenbrunn” au îmbrăcat costume tradiționale zonei pe care o reprezintă. În plus, prezenți la eveniment au fost și cei din echipa Delta Force care și-au expus unul dintre roboți și au reușit să demonstreze încă o dată că merită titlurile pe care le-au câștigat până în prezent.
Nu putem uita nici de ce urmează după liceu, așa că elevii din clasele terminale au putut să stea de vorbă cu reprezentanții Jandarmeriei, Poliției, cu cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cu prorectorul Universității „Vasile Goldiș” din Arad, dar și cu cei de la Universitatea „Aurel Vlaicu”.
„Ofertele educaționale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență prezentate de către ISU Arad sunt Academia de <Poliție Alexandru Ioan Cuza> în cadrul căreia avem Facultatea de Pompieri și Școala de subofițeri <Paul Zăgănescu> din Boldești de unde absolvenții ies sub calificarea de subofițeri de pompieri și protecție civilă. Pentru fiecare dintre aceste două instituții de învățământ, absolvenții de clasa a XII-a trebuie să fie absolvenți cu diplomă de Bacalaureat și să susțină probele eliminatorii, proba psihologică, examenul medical, proba teoretică și sportul. În general, după ce se termină prima sesiune de Bacalaureat are loc examenul de admitere, undeva prin luna iulie, apoi preconizăm că la școala de subofițeri vor fi examene undeva prin septembrie, după a doua sesiune de Bacalaureat”, ne-a explicat subofițerul tehnic principal, Vențel Ionuț.
„Este o mare bucurie pentru noi și o onoare în același timp să participăm la acest târg după doi ani de pauză. Pe această cale vrem să le mulțumim domnului inspector general și colegilor din Inspectoratul Județean Arad pentru faptul că ne-au invitat. Este un eveniment important și am încercat să contribuim cu ceea ce am putut noi și să îl sprijinim cu ajutorul doamnei rector univ. dr. Coralia Adina Cotoraci și ne-am dorit să venim în întâmpinarea elevilor care sunt prezenți aici, iată că într-un număr mare, ceea ce este îmbucurător. Venim în întâmpinarea lor cu oferta educațională a Univerității noastre pentru anul universitar 2022-2023 și zic eu că avem o ofertă tentantă cu 43 de programe de studii la nivel de licență, iar pentru cei ce sunt interesați de ceea ce se va întâmpla mai târziu avem 26 de programe de studii pentru masterat și doctorat. Venim cu o ofertă completă și cred că este important ca elevii să poată lua o decizie informată, bazată pe contactul direct cu reprezentanții noștri și să afle toate informațiile de care sunt interesați în mod direct. Sperăm că acesta este doar începutul unor evenimente care vor continua și pe viitor”, spunea conf. univ. dr. Cristian Bențe, prorectorul Universității „Vasile Goldiș” din Arad.
Comentariile portalului
Suporterii aia 104 de carton sa lase ciocul si sa nu mai apara prin stadion!le platim noi-tribuna1 si 2 abonamentele doar sa nu mai auzim in juraturile (cenzurat de redactie),tatuatilor,( (...)
Pentru ca doamna avocat pretinde ca stie cunoaste cu ce se mananca arhitectura, dedic cateva randuri atat ei cat si Asociatiei: 1. Daca vorbim de tesut urban este simplu de observat (...)
Sa vedem in urmatoarele saptamani ce am pierdut. Sigur nimic.