luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Oamenii stau în frig din cauza lucrărilor celor de la Enel. Ce ne-a răspuns compania și care sunt localitățile care vor rămâne și ele fără curent

  de Mihai Todoca | 19 ianuarie 2022, 4:54 PM | Știri Arad | Telefonul cititorului | Topic special

  0

  (foto: Arhivă - adevărul.ro)

  Lucrările efectuate de Enel Distribuție la rețelele electrice, deși dorite de mulți, au ajuns să aibă un efect neplăcut. Și asta ca să ne exprimăm în termeni blânzi.

  Deși salutăm acțiunile întreprinse de companie nu putem să nu le punem în vedere un aspect pe care domniile lor poate nu l-au luat în calcul: frigul pătrunzător de afară! Astfel, în anumite localități din Arad unde temperatura din termometre a scăzut sub zero grade, ajungând la minus 10, faptul că energia electrică s-a întrerupt timp de câteva ore bune i-a făcut pe oameni să ceară ajutorul Prefecturii. De ce la Prefectură și nu la Enel? Deoarece sunând acolo, din call center li s-a spus că momentan serviciul este căzut.

  Cum spuneam, Daniel Tamaș a luat legătura cu Prefectura pentru a veni în sprijinul cetățenilor și de a discuta cu reprezentanții companiei. Oamenii nu doresc ca lucrările la rețelele electrice să fie oprite, ci doar amânate pentru o perioadă în care temperaturile vor fi mai ridicate. Răspunsul primit a fost să se trimită o sesizare, lucru pe care l-a și făcut:

  „Subsemnatul Tamaș Daniel locuitor al comunei Vârfurile doresc să fac o sesizare cu privire la întreruperea cu energie electrică din partea furnizorului Enel în comună. Vreau să vă aduc la cunoștință faptul că temperaturile în zona noastră au coborât până la minus 11*. O parte din locuitori au centrale electrice sau cu pompe ceea ce afectează încălzirea locuințelor. Școala din localitatea lazuri de asemenea este fără curent. Rugămintea mea este de a discuta cu cei de la Enel în vederea reprogramări întreruperilor de curent într-o perioadă cu valori pozitive.
  Vă mulțumesc.”

  Trebuie menționat faptul că Enel este o companie privată și nu intră în subordinea Prefecturii, cu toate acestea reprezentanții Prefecturii spun că:

  „Noi ținem legătura cu reprezentanții Enel pe toate problemele care țin de județul nostru. Îi vom ruga să ne sprijine în îndeplinirea cerințelor cetățenilor prin analizarea tuturor factorilor tehnici pe care aceștia trebuie să îi aibă în vedere pentru a se putea amâna lucrările. Noi vom intermedia și discuții între primarii din județ și reprezentanții companiei”, ne-a declarat Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad.

  Deci pisica, cum s-ar spune, e în curtea Enelului care va putea lua decizia. Am luat și noi legătura telefonic pentru a pune aceleași întrebări, însă am fost îndrumați să trimitem un mail. L-am trimis și ni s-a răspuns că vor verifica situația și că vor reveni cu un răspuns.

  Până când vom primi răspunsul, mai jos regăsiți întreruperile de curent programate pentru perioada următoare:

  Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții.

   

  Ziua / Data
  Localitatea, strada afectata Orar
  Marţi , 25 Ianuarie 2022
  Conop (p) 09:00 – 15:00
  Chisineu-Cris(P), str: Infratirii(p), Trandafirilor, Privighetorii, Nufarului, Gradinarilor, T Vladimirescu(p) 09:00 – 15:00
  Gurba(p), Carand 09:00 – 17:00
  Miercuri, 26 Ianuarie 2022
  Lipova extravilan 09:00 – 15:00
  Agrisu Mare(p), Carand 09:00 – 17:00
  Joi , 27 Ianuarie 2022
  Virfuri (P), Vidra, Llazuri, Grosi, Magulicea, Mermesti, Avram Iancu, Poiana, Zimbru, Dulcele, Brusturescu 09:00 – 17:00
  Vineri , 28 Ianuarie 2022
  Virfuri (P), Vidra, Llazuri, Grosi, Magulicea, Mermesti, Avram Iancu, Poiana, Zimbru, Dulcele, Brusturescu 09:00 – 17:00
  Plescuta,Talagiu, Aciuta, Gura Vaii, Rostoci, Baltele, Brazii, Madrigesti, Secas, Iacobini, Hontisor, Buceava, Soimus 13:00 – 17:00

  UPDATE:

  „E-Distribuție Banat este deschisă colaborării cu locuitorii, instituțiile locale și companiile din județele deservite în ceea ce privește organizarea și derularea lucrărilor de mentenanță planificată, ce presupun întreruperi în alimentarea cu energie electrică. În cazul unor solicitări punctuale, acestea sunt analizate în detaliu urmând a se decide în consecință.

  Pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice și implicit pentru siguranța clienților, compania E-Distribuție Banat efectuează, de-a lungul întregului an, lucrări de mentenanță care presupun întreruperi programate. În contextul actual, lucrările au fost reduse, pe cât posibil, la cele care sunt necesare pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și a alimenta clienții cu energie electrică în bune condiții și, în același timp, minimizând disconfortul acestora, fără a face însă compromisuri privind siguranța acestora. Companiile E-Distribuție comunică în avans intervalul maxim în care nu vor beneficia de alimentare cu energie electrică.

  Programarea întreruperilor în alimentarea cu energie electrică poate fi consultată oricând pe site-ul www.e-distributie.com, la secțiunea Întreruperi – https://www.e-distributie.com/ro/intreruperi-curent.html, pe fiecare regiune în care E-Distribuție gestionează rețeaua de distribuție.

  Regretăm neplăcerile resimțite de clienți în cazurile în care aceste lucrări, efectuate pentru a preveni eventuale probleme în alimentare, perturbă temporar activitățile acestora. Colaborăm cu autoritățile locale, dar și cu alte companii de utilități, pentru a minimiza impactul”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.