luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O țară din UE a interzis animalele sălbatice în circuri

  de - | 23 septembrie 2015, 6:00 PM | Internaţional

  0

  Circurile din Olanda nu mai au voie să folosească, în reprezentațiile lor, animale sălbatice precum lei, urși, girafe, elefanți, zebre, lei de mare, tigri și altele. Decizia statului olandez a intrat în vigoare, ca interdicție oficială, pe 15 septembrie.

  Potrivit unui comunicat al organizației FourPaws, activiștii pentru drepturile animalelor au înregistrat o importantă victorie prin această decizie a statului olandez. Animalele sălbatice nu vor mai fi nevoite să îndure viața crudă, în spații înguste, mereu pe drumuri și chinul „dresajului” menit să distreze publicul. În Olanda, din 22 de circuri active, 16 dețin un total de 119 animale sălbatice, din specii diferite.

  Pentru această victorie, organizațiile pentru drepturile animalelor din Olanda, reunite, au luptat de nouă ani. Acum, aceste organizații se oferă să ajute circurile să găsească noi cămine animalelor la care trebuie să renunțe. Alte țări europene care au interzis animalele sălbatice din circuri sunt Austria, Grecia, Belgia, Malta.

  Sursa și foto: True Activist

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.