O nouă vulnerabilitate Android vă pune intimitatea în pericol

  de Special Arad | 28 May 2014, 1:23 AM | IT

  0

  Nimeni nu a zis că Android este o platformă perfectă, există însă câteva probleme atât de mari încât s-ar putea să vă sperie. Printre acestea se numără şi o vulnerabilitatea găsită de un expert în securitate cu numele Szymon Sidor. Aceasta permite unui atacator să facă poze cu telefonul vostru fără ca voi să vă daţi seama. Ideea este cât se poate de simplă şi poate fi pusă în aplicare, printr-o aplicaţie aparent nevinovată, de către un dezvoltator rău intenţionat în doar câţiva paşi. Ca măsură de protecţie, atunci când faceţi o poză cu un Android, pe ecran este afişat un preview în timp real al conţinutului ce urmează să fie imortalizat. Vulnerabilitatea descoperită acum constă în posibilitatea unui creator de aplicaţii de a reduce fereastra de preview la un pătrat cu latura de un pixel, făcând-o practic invizibilă. Astfel, nu aveţi nici un indicator cum că telefonul vostru a început să facă poze în rafală.

  ,,Rezultatul a fost uimitor şi terifiant în acelaşi timp – pixel-ul este imposibil de urmărit pe un Nexus 5, chiar şi dacă ştii exact unde trebui să fie. A ieşit la iveală că şi atunci când ecranul este complet închis, puteţi în continuare să faceţi fotografii, cu condiţia ca acel pixel spion să existe şi să fie activ.” O dovadă detaliată a funcţionării, cu condiţia să aveţi tot ce vă trebuie în faţa ochilor, a fost pusă în cuvinte de Sidor în clipul de mai jos.

  În teorie, astfel de găuri de securitate în sistemul de operare, pot fi evitate dacă aveţi grijă să instalaţi aplicaţii doar din surse oficiale, gen Google Play. Dacă sunteţi dornici de experimente, când vine vorba de aplicaţii piratate, riscaţi să ,,beneficiaţi” de mai mult decât v-aţi propus. 

  Sursa: Playtech.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.