O nouă premieră la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, în acest weekend!





În acest weekend, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” va avea loc cea de-a doua premieră a acestui an. Spectacolul „Complexitatea apartenentei” (de Falk Richter), în traducerea lui Mircea Sorin Rusu, este pus în scena de regizorul Radu Nica. Scenografia poartă semnătura Irinei Moscu, iar muzica și sound design-ul sunt realizate de Vlaicu Golcea.
Realizarea spectacolului „Complexitatea apartenentei” marchează cea de-a doua colaborare a regizorului Radu Nica cu echipa Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, după montarea spectacolului „Reunificarea celor două Corei” de Joel Pommerat, în anul 2014. Și Irina Moscu este tot la a doua colaborare cu teatrul arădean, după cea din anul 2015, când a realizat scenografia pentru „Dezorient Express”, un spectacol de Andrea Gavriliu.
Distribuția spectacolului „Complexitatea apartenenței” este alcătuită din actorii: Dorina Darie-Peter (Eloise), Angela Petrean-Varjasi (Lauren), Ioan Peter (Josh), Cecilia Lucanu-Donat (Karen), Alex Mărgineanu (Stephen), Sorin Calotă (Alya), Călin Stanciu (Joel).
Premiera spectacolului va avea loc vineri, 26 mai, la sala Studio a teatrului arădean, de la ora 19,00. Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrală sau online, accesând platforma www.biletmaster.ro.
Falk Richter s-a născut la 23 octombrie 1969, la Hamburg, Germania. Scriitor, traducător și regizor, Falk Richter este unul dintre cei mai importanți autori contemporani. Piesele sale, care tratează subiecte de mare actualitate, au fost traduse în peste 30 de limbi și sunt jucate în teatre din lumea întreagă. De altfel, în opinia sa, „teatrul este un loc in care putem înțelege într-un mod atât de senzual ceea ce se petrece în lume”. Scrieri precum „Nothing hurts, Trust, Protect me, Complexity of belonging” fac înconjurul lumii și se bucură de un enorm succes. În anul 2013, Falk Richter a obținut premiul Friedrich-Luft pentru spectacolul „For the disconnected child”, care combină muzica, dansul și teatrul și care a fost produs la Schaubshne din Berlin în cooperare cu Staatsoper im Schillerteater. În ultimii ani, Richter s-a implicat tot mai mult în proiecte independente, în colaborare cu o trupă din care fac parte actori, muzicieni și dansatori.
Următoarea reprezentație a spectacolului „Complexitatea apartenenței” este programată pentru sâmbătă, 27 mai, iar ultima reprezentație din această stagiune va avea loc sâmbătă, 10 iunie.
Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 14 ani!
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)