Poenaru promite „schimbarea la față”! UTA întâlnește liderul și cel mai bun atac din Superliga

  de Lucian Dănilă | 2 octombrie 2022, 3:25 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a arătat mari carențe de exprimare în ultimele două jocuri, atât cel din campionat cu Hermannstadt, cât și în cel din Cupa României câștigat pe terenul celor de la Foresta Suceava.

  Dacă cu sibienii a fost învinsă în ultimul minut al prelungirilor, cu Suceava a câștigat la limită, însă prestația a fost una care a lăsat de dorit. Citind printre rânduri declarațiile lui Ilie Poenaru sau a colaboratorului său, Marin Dună, problema Bătrânei Doamne se pare că este una de raportare. Da, chiar de raportare la adversar, la miză, probabil chiar la notorietatea adversarului.

  Am dedus că mulți dintre componenții lotului echipei arădene au tratat cele două partide ca pe unele câștigate dinainte, ca pe un meci în care parcă ar fi fost suficient că îmbracă tricoul pe care altădată l-au purtat Petschovski, Farmati, Bonyhadi, Coco Dumitrescu, Domide, Broșovschi, Lereter, Biro sau Petescu pentru a părăsi arena învingători.

  Nu este deloc așa, iar asta trebuie să o înțeleagă toți din vestiarul lui Poenaru, de la Iacob și până la Negoescu sau Rareș Pop. UTA a avut probleme de atitudine în primul rând, dar nu putem să eliminăm nici problemele tehnice, tactice sau chiar fizice în anumite cazuri. Altfel spus, UTA se prezintă astăzi pe terenul liderului din Superliga, Farul Constanța, după două partide deloc convingătoare.

  Un lucru, însă, este sigur. La meciul de astăzi, UTA nu mai are cum să trateze partida ca pe una dinainte câștigată. Având în vedere frecvența cu care marchează Farul, faptul că a pierdut un singur joc și că a avut prestații solide la fiecare partidă din acest sezon, UTA cu siguranță știe ce o așteaptă și știe că trebuie să transpire din greu dar și să fie inteligentă, atât ca și grup cât și individual pentru a obține ceva.

  La arădeni lipsește Cascini, poate jucătorul determinant din acest campionat al alb-roșiilor. Atunci când Cascini a jucat bine spre foarte bine, atunci echipa a câștigat. Cel mai probabil, locul său va fi luat în centrul liniei mediane de Paul Anton, un jucător cu mare experiență, cu multe jocuri la echipa națională, dar care încă nu și-a arătat calitățile la Arad. Revine Otele, iar în defensivă, Erico i-ar putea lua locul lui Chindriș, fluctuant la ultimele partide.

  Poenaru promite o „schimbare la față” a echipei față de ultimele evoluții. UTA nu a pierdut nici un meci contra celor de la Farul de la promovarea în Liga 1 din vara anului 2020. Pe terenul de la Ovidiu, UTA a reușit două rezultate de egalitate, un 1-1 în etapa inaugurală din sezonul 2020-2021 și un 0-0 în sezonul trecut.

  Poenaru: „Ne plac astfel de meciuri”

  Primul punct forte este Hagi. Este antrenorul care produce fotbal, produce fotbal bun, de ani de zile a implementat un sistem care le aduce și rezultate. Al doilea punct forte este echipa, o echipă care știe foarte bine ce are de făcut, indiferent de adversar și scor. Exprimarea Farului acasă este bună, o echipă care presiune pe adversar, cu un joc elaborat și care are un joc ofensiv foarte bun. Jucăm împotriva liderului, o echipă care a pierdut un singur meci și care are o medie de aproape 2,5 goluri pe meci. Asta nu poate decât să te motiveze, o echipă care iese la joc și care îți ofere și ție spații.

  Ne plac meciurile de acest gen în care ne măsurăm forțele cu cei mai buni. Dacă vom face ceea ce am făcut și la Botoșani vom avea șanse foarte mari să luăm toate punctele de la Constanța. Trebuie să creăm superioritate în zona mingii, să fim agresivi și să nu dăm spații. Trebuie să jucăm ceea ce am antrenat și am pregătit. În aceste două zile am discutat, am analizat și am pus lucrurile la punct și mergem la Constanța cu încredere. Starea de spirit este foarte bună, este un alt meci cu altă conotație, cu alt gen de echipă“, spune Ilie Poenaru, antrenorul echipei UTA Arad.

  Cum ar putea începe UTA jocul de la Ovidiu?

  Primul unsprezece pe care-l va trimite Poenaru în teren ar putea fi următorul: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Hoxhallari – Anton, Batha – Otele, Șteau, Jobello – Postolachi.

  Farul – UTA începe la ora 18.30 și va fi televizat.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.