FRF explică de ce nu a funcționat sistemul VAR la meciul FC U Craiova – UTA

  de Lucian Dănilă | 23 January 2023, 8:13 AM | Sport

  0

  Sistemul VAR nu a funcționat la meciul pe care UTA l-a disputat ieri pe arena „Ion Oblemenco” din Craiova, iar acest lucru a lăsat unele semne de întrebare privind corectitudinea golului marcat de Baeten.

  FRF a explicat pe site-ul oficial motivele care au dus la lipsa asistenței video:

  Având în vedere informațiile din mass-media referitoare la sistemul VAR la meciul FC U Craiova 1948 – UTA Arad, echipa de implementare VAR în România face următoarele precizări:

  – Partida din etapa a 22-a a Ligii 1 se dispută fără sistemul VAR din cauza unei probleme tehnice la instalația electrică.

  – Cele două mașini, carul de producție TV și mașina VAR, nu pot fi conectate la aceeași rețea electrică, așa cum este necesar pentru ca sistemul VAR să funcționeze.

  – În eventualitatea în care acest lucru s-ar fi făcut, ar fi existat riscuri mari de supraîncărcare electrică, ceea ce ar fi dus la defecțiunea echipamentului, dar și de electrocutare pentru responsabilii de partea tehnică.

  – Problema nu este una nouă și a fost semnalată și în trecut de echipa de implementare VAR administratorului de la stadionul “Ion Oblemenco”, dar situația nu s-a modificat.

  – Totodată, precizăm că cele două mașini, carul de producție TV și mașina VAR, sunt compatibile și au existat în trecut mai multe meciuri, pe alte stadioane, la care cele două vehicule au fost prezente și sistemul VAR a funcționat”.

  Explicațiile lasă și ele loc de întrebări. Este ciudat că aceste probleme apar pe un stadion care a găzduit deja foarte multe meciuri din Liga 1 în actualul sezon, acolo evoluând și CS Universitatea, iar până ieri nu a lipsit niciodată sistemul VAR…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.