O familie de români a fost găsită moartă în inundațiile din Valencia. Gabi, Dana și Alex erau stabiliți de 22 de ani în Spania
Șapte oameni și-au pierdut viața, după ce au fost prinși de inundații în garajul blocului lor din districtul La Torre, aflat lângă orașul Valencia. Trei dintre dintre ei sunt români, scrie presa spaniolă, în timp ce MAE nu a anunțat oficial un deces. Ieri la orele amiezii, autoritățile române ne anunțau că nu sunt încă informații că ar fi murit români în inundațiile din Spania, din zona Valencia. Imediat după, presa din Spania a scris povestea lui Gabi, Dana și Alex, români stabiliți de două decenii acolo care au murit în garajul blocului…
„Cuplul sosise în Valencia în urmă cu mai bine de 22 de ani din România”, scrie publicația spaniolă ABC, preluată de digi24.ro.
„Nu este apă în garaj. Ne ducem jos să luăm maşinile”, au fost ultimele cuvinte adresate tatălui său de unul dintre cei şapte locuitori ai clădirii de pe strada Mariano Brull, înainte de a intra în ceea ce avea să devină o capcană mortală.
Era 20.36 marţi seara. Aceasta este ultima dată când cuplul, Gabi şi Dana, s-a conectat la Whatsapp, potrivit unui prieten. Cuplul a coborât în garaj împreună cu fiica lor, Alex şi vecinul care îl sunase pe tatăl lui. Acolo au găsit alte patru persoane. Ei au murit fără ca vreunul dintre ei să aibă timp să se urce în maşinile lor.
„Un şuvoi de apă care a atins o înălţime de doi metri a măturat uşa garajului şi a luat toate cele șapte vieţi. În casa lui Gabi, Dana şi Alex, luminile erau aprinse şi masa pregătită pentru cină. «Singurele lucruri care lipseau erau cheile şi telefoanele mobile», au declarat rudele lor din Valencia”, scrie publicația spaniolă ABC.
Cuplul sosise în Valencia în urmă cu mai bine de 22 de ani din România. Prietenii lor le erau familie. Şi văzând că în acea fatidică după-amiază de marţi nu mai răspundeau la mesaje şi telefoane mobile în mijlocul furtunii, unul dintre ei a ajuns la clădirea din strada Maestro Brull. A trebuit să îşi pună cizme de cauciuc şi să meargă paralel cu calea ferată. A ajuns şi a dat peste o scenă de groază, cu „maşini îngrămădite” pe trotuarul clădirii. Apa de pe faţadă avea până la doi metri înălţime. Pompierii şi poliţiştii erau deja acolo. Şi l-a convins pe unul dintre ei să urce la primul etaj, unde locuia familia. Atunci au constatat că nu era nimeni acolo. Erau doar o masă şi nişte lumânării aprinse.
Alături de familie, au murit alţi patru vecini. Unul dintre ei, Rubén, era membru al Poliţiei Locale din Valencia.
Comentariile portalului
Daca tot sunteți la subiectul asta, căutați despre cura cu apa caldă. Scrieți un articol. Sănătate!
Nicio problemă, doriți să vă indicăm publicații gen Realitatea și România TV? Adică deținute de condamnați fugiți din țară care învârt rahatul (...)
Da, povestea este adevărată, dar incompletă. Swinton a lucrat pentru Times, pe urmă pentru Sun, primul și cel mai mare nume pentru așa zisul jurnalism galben (jellow journalism). (...)