luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O colaborare între Filarmonica de Stat Arad și London Philharmonic Orchestra din toamnă?

  de Tomck@t | 6 august 2014, 3:21 PM | Muzică | Știri Arad

  0

  Alin Văcean, directorul Filarmonicii de Stat Arad, se laudă pe pagina sa de Facebook că a avut astăzi o întâlnire de afaceri cu Timothy Walker, executiv-șef și director artistic al faimoasei London Philharmonic Orchestra, în vederea unei colaborări de viitor dintre cele două instituții. Nu o spunem că „se laudă” ca o miștocăreală, inițiativa chiar e lăudabilă. Rămâne de văzut ce o să iasă din această colaborare…

  London Philharmonic Orchestra (LPO) este una dintre cele mai mari orchestre simfonice din inima Regatelor Unite. A fost fondată de Sir Thomas Beecham în 1932 când a fost abordat de tânărul dirijor în plină ascensiune profesională, Malcolm Sargent, cu propunerea de a pune bazele unei orchestre profesioniste. Ulterior, instituția a ajuns la o reputație cel puțin la fel de importantă ca și mai marele London Symphony Orchestra, la care, inițial, London Philharmonic Orchestra a fost doar o alternativă.

  Din 1951, London Philharmonic Orchestra are concerte permanente în Royal Festival Hall. Este orchestra principală, an de an, la Glyndebourne Festival Opera, plus, este rezidentă și la Congress Theatre, Eastbourne și la Brighton Dome. LPO a creat, de asemenea, soundtrack-uri pentru numeroare jocuri video sau producții cinematografice, cele mai cunoscute fiind saga „Stăpânul inelelor”, „Hobbitul: O călătorie neașteptată”, „Lawrence of Arabia” sau „Philadelphia”.  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.