marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Numărul refugiaților ucraineni care intră în România, în creștere față de ziua precedentă

  de Special Arad | 21 aprilie 2022, 8:48 AM | Naţional

  0

  Comunicat.  În data de 20.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 74.339 de persoane, dintre care 7.704 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 4,8% faţă de ziua precedentă).

  Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.538 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 3,8%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.313 cetăţeni ucraineni (scădere cu 1,5%).

  De la declanşarea acestei crize, până la data de 20.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 759.004 cetăţeni ucraineni.

  În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

  Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.