Numărul deceselor asociate Covid a trecut de trei milioane la nivel global, dintre care un milion în ultimele trei luni

  de - | 6 aprilie 2021, 9:02 PM | Coronavirus | Internaţional

  0

  (foto: Anna Shvets / Pexels.com)

  Numărul deceselor cauzate de infecția cu coronavirus la nivel mondial crește din nou, în special în Brazilia și India, potrivit Reuters. Oficialii din domeniul sănătății dau vina pe tulpinile detectate pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud, dar și pe oboseala cauzată de restricții sau carantină. Un milion de persoane au decedat, la nivel global, în ultimele trei luni, față de două milioane, înregistrate în primul an de pandemie, scrie Biziday, citând Reuters.

  Brazilia are cel mai mare număr de decese zilnice cauzate de Covid. Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut situația critică în care se află țara, adăugând că sistemul sanitar este depășit.

  Potrivit Reuters, Europa a înregistrat peste 1,1 milioane de decese cauzate de Covid. Regatul Unit, Rusia, Franța, Italia și Germania au aproape două treimi din totalul deceselor asociate Covid în Europa.

  SUA este țara cu cele mai multe decese (555 de mii) și reprezintă aproximativ 19% din totalul deceselor cauzate de Covid, din lume. Cazurile s-au înmulțit în ultimele trei săptămâni, dar oficialii din domeniul sanitar susțin că vaccinarea rapidă poate preveni evoluția pandemiei.

  De altfel, potrivit ultimului bilanț furnizat de Our World in Data citat de Reuters, aproximativ 4,75% din populația globală a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, ceea ce înseamnă 370 de milioane de oameni.

  Sursa: biziday.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.