joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Nu au învățat nimic după episodul Reșița…  UTA, pedepsită la Cluj pentru anti-fotbal

    de Lucian Dănilă | 6 noiembrie 2019, 9:20 PM | Recomandările editorilor | Sport

    1

    UTA a mai adăugat un punct la zestrea sa destul de bogată după un meci care se anunța dificil mai mult prin prisma numelui adversarului, Universitatea Cluj. Probabil, dacă eram întrebați înainte de meci dacă ne-am mulțumi cu un punct, unii dintre noi, cei care ținem cu UTA, ne-am fi declarat mulțumiți. Acum, la final, după acest 1-1, avem un sentiment de frustrare.

    Din start trebuie să spunem că a fost să vedem acea arenă de 30.000 de locuri aproape goală. Doar 1.500 de spectatori au asistat la un derby al acestei părți de țară, între două echipe de tradiție. Un număr de aproximativ 40 au fost de la Arad. Cel mai probabil acest număr redus de spectatori are și niște explicații: ziua și ora de disputare a jocului, dar și locul în clasament ocupat de „U”, echipa gazdă.

    După două situații la poarta lui Iacob, UTA avea să deschidă scorul la prima încercare. A fost o fază cât se poate de simplă, o pasă lungă de aproximativ 40 de metri a lui Melinte, mingea l-a depășit pe Kay, a ajuns la Ursu care a îmblânzit mingea mai greu, lovind-o cu ambii genunchi după care a trimis pe lângă Dur-Bozoancă în plasă: 0-1. Era minutul 11, iar cinci minute mai târziu, Cipri Rus l-a servit perfect în careu pe același Ursu, acesta a preluat, s-a uitat cum este poziționat Dur-Bozoancă dar a trimis în bara laterală și UTA a ratat șansa de a se distanța la două goluri după doar un sfert de oră.

    Ceea ce a urmat ne-a surprins neplăcut. Din minutul 16 și până în minutul 86, deci vreme de 70 de minute, UTA s-a apărat cu disperare în fața unei echipe care nu părea să aibă armele necesare să ne pună mari probleme. Universitatea este o echipă formată din jucători fără viteză ca Florescu, Goga, chiar Gavra, o echipă cu fundași foarte rudimentari, dar chiar și așa a dominat copios vreme de 70 de minute.

    În prima parte, UTA a mai ieșit o dată din propria jumătate în minutul 36, dar arbitrul Szabolcs Kovacs nu a vrut să vadă penalty-ul la Hrezdac.

    După pauză a fost asediu în careul lui Iacob. Universitatea Cluj a avut probabil mai mult de zece cornere și alte faze fixe, dar la nici una dintre ele nu au pus cu adevărat în pericol poarta echipei arădene. Goga putea marca în minutul 58 după un șut din întoarcere, dar a fost blocat de Andrei Rus. Linia mediană a echipei arădene nu a mai existat. Bustea s-a întâlnit foarte rar cu mingea, fiind mai degrabă un fundaș stânga decât mijlocaș în această parte a meciului. Romario Moise, eroul echipei UTA în ultimele două jocuri, a fost inexistent, asta și pentru că fundașii noștri centrali, în frunte cu mijlocașul Hrezdac, bubuiau disperați orice minge în față. Apropo de Hrezdac, a fost lovit în cap de Kay și după intervenția medicilor s-a prăbușit la mijlocul terenului fiind înlocuit în minutul 72 de Isac.

    UTA arăta ca o echipă de liga a treia care apăra disperată un avantaj foarte fragil în fața unei alte echipe care nu găsea soluții. Când tratezi așa fotbalul, jucând exclusiv pentru a apăra cu disperare un avantaj de un gol, fotbalul de pedepsește. Isac l-a faultat la limita suprafeței de pedeapsă pe Alex Pop, dar „centralul” Kovacs a decis că infracțiunea a fost în afara careului. Același arbitru nu l-a lăsat pe Tomozei să se întindă în spatele zidului, procedeu prin care încerca să evite o eventuală execuție pe sub zid. Apoi, nu știm de ce, zidul grupării arădene s-a spart cu totul, mingea șutată de Goga l-a lovit în picior pe Andrei Rus și a intrat în plasa porții arădene: 1-1.

    Brusc, arădenii s-au trezit și au început din nou să se apropie de careul advers, cu o singură excpeție, atunci când Buhăcianu a ajuns în careu, a scos mingea pentru Ursu, dar acesta nu a mai ajuns la timp. De aici și frustrarea noastră, ca suporteri, din faptul că UTA nu a avut nici o acțiune de poartă în repriza a doua deși gazdele stăteau cu portarul Dur-Bozoancă la 30 de metri de propria poartă.

    Când nimeni nu se mai aștepta, UTA putea da lovitura. Buhăcianu i-a depășit în viteză pe doi fundași adverși, a intrat în centrul careului de unde, față în față cu Dur-Bozoancă, a tras în mâna dreaptă a acestuia. A fost poate și un semn că UTA nu merita mai mult de la acest joc de care și-a bătut practic joc în repriza a doua. Iar pentru Buhăcianu, personal, criza în ceea ce privește eficiența pe tabela de marcaj continuă de câteva etape… Ceea ce am văzut la UTA vreme de 70 de minute a fost anti-fotbal.

    UTA nu a învățat nimic după episodul Reșița în care a fost egalată după ce a condus cu 2-0 și a câștigat în minutele de prelungiri prin super-execuția lui Romario Moise. De câteva etape, UTA arată groaznic, mai ales în jocurile din deplasare, în partea a doua a meciului, așa cum s-a întâmplat și la Turnu Măgurele după ce Andrei Rus a fost eliminat, așa cum s-a întâmplat și la Reșița, dar chiar și la meciul de acasă cu Viitorul Pandurii.

    Este, până la urmă, un punct care contează, care o apropie pe UTA la 3 puncte de lider în condițiile în care are trei jocuri mai puțin disputate, dar totodată le dă speranțe tot mai mari și celor de la Petrolul care sunt acum pe poziția a treia, la trei puncte de UTA, cu un joc mai mult disputat.

    Pentru echipa lui Gyuszi Balint urmează o deplasare poate și mai dificilă, la Pitești, în fața unei echipe care a arătat mult mai mult fotbal în acest campionat decât Universitatea Cluj: FC Argeș. Va fi o deplasare grea având în vedere calitate și rapiditatea unor jucători de la Pitești ca Blejdea, Buhăescu sau Nini Popescu.

    Mai mult decât atât, oboseala acumulată îi face pe unii jucători să cedeze și din punct de vedere nervos. S-a putu citi clar pe buzele lui Cipri Rus ce spunea în momentul în care a fost înlocuit, la fel cum după meciul cu Viitorul Pandurii, Diego Lorenzi a avut și el o ieșire nervoasă la adresa unui coechipier. În această lună infernală, cu 9 meciuri în 26 de zile, Gyuszi Balint nu mai are doar rolul de antrenor ci și de psiholog sau uneori chiar „bodyguard” la nivel de vestiar.

    UNIVERSITATEA CLUJ – UTA ARAD 1-1 (0-1)

    Dorin Goga 86′ / Octavian Ursu 11′

    „U” Cluj: Dur-Bozoancă – Kay, Art. Crăciun, Inacio Miguel (Nic. Pîrvulescu 84′) – R. Takacs (Guedj 67′), G. Florescu (Rafa Miranda 76′), Dican, Taub – Gavra, Goga (cpt.), Al. Pop

    Antrenor: Adrian Falub

    UTA: Fl. Iacob – Andr. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Oct. Ursu (Miculescu 85′), R. Moise, Hrezdac (Dam. Isac 72′), Bustea – Buhăcianu, Cip. Rus (cpt.)(Al. Ioniţă 64′)

    Antrenor: Laszlo Balint

    Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare);

    Asistenţi: Alexandru Vodă (Alba Iulia) şi Ioan Alexandru Corb (Satu Mare);

    liga 22

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    6 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.