marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint: „Jucătorii conștientizează situația în care suntem”

  de Lucian Dănilă | 20 aprilie 2023, 5:23 PM | Sport

  1

  Antrenorul echipei UTA, Gyuszi Balint, vine după un meci în care echipa sa a arătat catastrofal și a pierdut partida de pe teren propriu cu FC Botoșani, o înfrângere care ține echipa arădeană în zona extrem de periculoasă a clasamentului, luptând pentru a evita retrogradarea directă.

  FC Argeș a câștigat chiar în fața adversarei arădenilor de duminică și s-a apropiat la un singur punct de UTA și la doar două de Chindia, fiind clar că lupta pentru acel loc retrogradabil se va da în trei, Argeș, UTA și Chindia, în condițiile în care CS Mioveni este practic căzută.

  În ceea ce privește meciul de duminică de la ora 14 de pe arena „Ilie Oană” din Ploiești, Balint spune:

  Chindia este o echipă incomodă pentru orice adversar din play-out, structurată pe un joc direct, echipă combativă, au niște atacanți care pot fi foarte periculoși, cu un joc direct pe ei și o bună dezvoltare în flanc.

  Ne așteaptă un meci aprig. Suntem obligați să fim pregătiți din toate punctele de vedere pentru că reușita la nivel de duel individul poate înclina și balanța rezultatului.

  Înfrângerea cu Botoșaniul a venit într-un moment cum nu se putea mai prost. Sincronizarea pentru noi a fost groaznică și am fi ipocriți să spunem că nu am fost afectați după acel meci. Cred că am rezolvat lucrurile și concluzia a fost că nu ne-am ridicat mental la nivelul acelui joc. Succesiunea de rezultate bune a dus la o stare mentală care nu a fost propice pentru meciul cu Botoșani”.

  Legat de lupta pentru salvarea de la retrogradare, Balint susține că lupta se va da până în ultima etapă. „Nu este o situație confortabilă în clasament, este o situație complicată iar presiunea clasamentului este mare. Această bătălie se va da până în ultima etapă. Asta este soarta noastră să ducem lupta până la final. Am spus-o și într-o discuție civilizată cu un grup de suporteri după meciul cu Botoșani că suntem în situația de a avea un final bun de sezon în care să ne atingem ambele obiective pe care ni le-am propus.

  Jucătorii conștientizează situația în care suntem și sunt primii care și-au pus cenușă în cap. Ce mă bucură este că am văzut dorință de a reacționa și să arate că meciul cu Botoșani a fost un accident. Este clar că la meciul cu Chindia avem nevoie de un dram de șansă, așa cum am avut și la meciul din cupă cu FC Universitatea 1948, când nu am avut un început bun dar am marcat repede și nu am lăsat adversarul să își creeze ocazii importante de gol.

  Dacă lăsăm îngrijorarea să intre în sufletele noastre ne pierdem încrederea. Sunt convins că această încredere va veni la nivelul grupului de jucători chiar cu proxima ocazie la Chindia”, spune antrenorul echipei UTA.

  Tehnicianul Bătrânei Doamne nu vrea să ia în calcul nici statistica, dar spune că în România, echipele care controlează jocul au foarte rar rezultatul de partea lor. „Este o caracteristică a fotbalului românesc și în proporție de 70 la sută, echipele care au statistica de partea lor, posesia, pasele în ultima treime, nu au avut rezultatul de partea lor. Este un răspuns la faptul că valoarea fotbalului românesc nu este la nivelul care-l sperăm noi. Rezultatele bune ale echipelor românești în Europa au fost bune cu un joc bazat pe o defensivă bine pusă la punct și contraatacuri. Nu sunt adeptul acestui stil de joc, dar din păcate când vrei eficiență astfel de abordări aduc și puncte”, spune Gyuszi Balint.

  În ceea ce privește jucătorii care au acuzat accidentări, vor lipsi Isac, Erico și Marrone, în timp ce Chindriș se antrenează normal. Postolachi a fost menajat marți, iar astăzi a fost sută la sută, a mai adăugat antrenorul echipei arădene.

  clas 12 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ,,Ne așteaptă un meci aprig. Suntem obligați să fim pregătiți din toate punctele de vedere pentru că reușita la nivel de duel individul poate înclina și balanța rezultatului.”
   A câtă oară da astfel de declarații domnul Balint? Că doar declarațiile au mai rămas din această echipă . Trist, dar ce motive as avea să-l cred că acum va fi așa cum zice? De cate ori a promis și s-a ales praful?

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.