joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Noul șef al Poliției de Frontieră, absolvent al Școlii de Ofițeri Arad și fost ofițer specialist la serviciul „Doi și-un sfert”

  de - | 22 mai 2020, 7:46 AM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  (foto: mediafax)

  Adjunctul Poliţiei de Frontieră Liviu Bute va prelua atribuţiile lui Ioan Buda, şeful său care şi-a dat joi demisia. Conform CV-ului său, chestorul Bute a lucrat cinci ani la „Doi şi-un sfert”, anunță MEDIAFAX.

  Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a anunţat joi MAI, într-un comunicat de presă.

  Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Poliţiei de Frontieră, chestorul Liviu Bute a absolvit cursurile Şcolii de ofiţeri, Arad, ulterior ale Facultăţii de Mecanică, Universitatea din Timişoara. El are un master în drept administrativ.

  Bute a ocupat mai multe funcţii în cadrul Poliţiei de Frontieră, la începutul carierei, însă timp de cinci ani, acesta a fost ofiţer specialist în cadrul D.G.I.P.I.-S.I.I.P.I. Maramureş, fostul „Doi şi-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne (UM 0215).

  Ministrul de Interne Marcel Vela l-a eliberat, joi, pe Ioan Buda din funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră, după ce mii de oameni au aşteptat la coadă în Vama Nădlac, în condiţiile restricţiilor impuse de gestionarea epidemiei de Covid-19. Buda a cerut ministrului şi aprobarea ca din 1 iunie să se pensioneze.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.