joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic: turiștii nevaccinați care se întorc din Turcia și care nu au test negativ intră în carantină!

  de Special Arad | 8 august 2021, 11:36 AM | Coronavirus | Turism

  0

  Persoanele nevaccinate care vin din vacanță din Franța intră de astăzi în carantină. Asta după ce țara a intrat pe lista roșie. Și Turcia a trecut pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că cei nevaccinați sau fără un test negativ intră în carantină. Sunt ultimele modificări după ce noua listă a țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată și a intrat azi în vigoare.

  Lista a fost actualizată și cuprinde 43 de țări încadrate în categoria roșie, 23 în cea galbenă și 148 de țări verzi. Ultima noutate este că Franța a intrat pe lista roșie, de pe cea galbenă, cu o incidență de 4,1 și se alătura altor țări din Europa precum Spania, cu o incidență de 7,2 sau Portugalia cu 3,8.

  Cipru are o incidență foarte mare, de 12,4 și este a cincea țară de pe listă la numărul de infectări. Cei care călătoresc în astfel de țări trebuie să știe ca dacă sunt vaccinați sunt exceptați de la carantină.

  De asemenea copiii sub 6 ani nu intră în carantină, nici cei care au vârste cuprinse între 6 și 16 ani dacă au un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în țară.

  Pe lista galbenă a intrat Turcia, de pe cea verde, cu o incidență de 2,4. Pe listă se mai află Belgia, Israel, Statele Unite și Luxemburg. Cei care călătoresc din aceste țări sunt scutiți de la carantină dacă sunt vaccinați sau au un test negativ PCR realizat cu 72 de ore înainte.

  Sunt scutite de la carantină și persoanele care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

  Pe lista verde rămân în continuare Italia, Elveția, Austria, Bulgaria, Germania, Croația sau Ungaria. Cei care călătoresc în aceste zone nu intră în carantină.

  Sursa: Digi 24

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.