joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nou sistem informatic pentru justițiabilii din Arad – anunță judecătorul Flavius Bradin, vicepreședintele Tribunalului Arad

  de Special Arad | 28 noiembrie 2018, 1:04 PM | Administraţie

  0

  Tribunalul Arad anunță lansarea unui nou sistem informatic menit să simplifice accesul juristițiabililor la informațiile din dosarele electronice. Acesta va putea fi folosit de anul viitor.

  „De la 1 ianuarie va fi generalizată aplicarea dosarului electronic dezvoltat de Tribunalul Arad. Se va renunța la vechea aplicație „Info Dosar” și logarea în dosarul electronic se va putea face pe baza adresei de mail și a parolei, situație în care părțile vor avea acces la întreg dosarul și vor primi notificări instantaneu, în măsura în care în dosarul lor se depune un act”, a declarat Flavius Bradin, vicepreşedintele Tribunalului Arad.

  Acesta a explicat cum se vor simplifica procedurile prin intermediul accesării dosarelor electronice și cum se vor reduce semnificativ costurile, o dată cu implementarea noului sistem gândit la Arad.

  „Costurile s-au redus semnificativ, având în vedere că expedierea unui act de procedură costă 3 lei și 11 bani, iar volumul de activitate la nivelul Tribunalului este undeva la 45 de mii de dosare. Doar efectiv prin accesarea dosarului electronic, având în vedere acele câteva sute de mii de comunicări făcute până în prezent prin dosarul electronic spune destul de multe despre economica făcută”, a spus Flavius Bradin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.