sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  CSM a aprobat, la cerere, pensionarea președintelui Tribunalului Arad, Otto Șandor Szepp. Ce și cine va urma

  de Alin Olteanu | 14 decembrie 2021, 1:19 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  0

  Președintele Tribunalului Arad, Otto Szep și vicepreședintele Bradin, ultimul fiind cel care va urma la conducere

  Consiliul Suprem al Magistraturii, Secția pentru judecători, a luat în discuție astăzi și a aprobat cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de judecătorul Otto Șandor Szep, preşedinte la Tribunalului Arad. Această cerere apare aparent surprinzător pentru toată lumea știut fiind faptul că magistratul arădean ar mai fi avut o perioadă „de trecut” până la pragul de pensionare. Ceea ce ne duce cu gândul la o viitoare „mutare” pe care președintele Tribunalului Arad o are în vedere, fiind vorba de o persoană extrem de activă, care a realizat enorm de multe lucruri pentru instituția arădeană și despre care nu credem că se va retrage atât de brusc din viața publică.

  Din informațiile pe care le deținem, cel mai probabil judecătorul Flavius Bradin va prelua cu delegare funcția de președinte al Tribunalului Arad, Bradin fiind în acest moment vicepreședinte.

  Cariera profesională a fostului președinte al Tribunalului Arad, Otto Șandor Szep

  Și-a început cariera de magistrat în luna decembrie 1996, la Judecătoria Arad, fiind judecător la Judecătoria Arad până în anul 2004, iar începând cu anul 2004, până în prezent, la Tribunalul Arad.

  A ocupat funcţia de Preşedinte al secţiei civile din cadrul Tribunalului  Arad, în perioada 18.02.2010 – 31.12.2012,  iar în perioada 01.01.2013 – 30.06.2018 a ocupat funcţia de Vicepreşedinte al Tribunalului Arad.

  Începând cu data de 01.07.2018, până în prezent, judecătorul Otto Sandor Szep a ocupat funcţia de Preşedinte al Tribunalului Arad. (în perioada 01.07 – 31.12.2018 – cu delegare şi începând cu data de 01.01.2019 –  la zi, ca urmare a concursului  pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor la curţile de apel, tribunale, judecătorii precum şi la parchetele de pe lângă acestea, organizat în perioada 11 octombrie – 18 decembrie 2018.)

  Pe parcursul mandatului de vicepreşedinte al  domnului judecător Otto Sandor Szep, la Tribunalul Arad au fost efectuate ample lucrări  de reabilitare şi modernizare a Palatului Justiţiei Arad: în anul 2018 au fost finalizate lucrările de construcţii aferente investiţiei de „Mansardare si reabilitare termică pod Tribunalul Arad” realizată de către Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.” S.A, lucrări demarate în anul 2015.  

  Prin reabilitarea termică a Tribunalului Arad s-a realizat o reducere a costurilor privind energia termică, iar prin realizarea mansardării Tribunalului Arad rezultă un număr de 15 birouri, 2 săli arhivă, o sală de consiliu, care rezolva problema disfuncţionalitătii spaţiilor pentru Tribunalul Arad şi Judecatoria Arad.

  Printre ultimele realizări ca și președinte, președintele Szep a reușit să atragă fonduri, de la Ministerul Justiţiei, pentru proiectul “Desfiinţare aparate de climatizare pe faţade Refacere sistem de încălzire şi răcire (amplasare chiller şi ventiloconvectori) – Tribunalul Arad”, investiţie ce se află în curs de derulare.

  Nu în ultimul rând, pe parcursul mandatului preşedintelui Otto Sandor Szep s-a reuşit dezvoltarea şi implementarea aplicației TDS (aplicaţie dezvoltată de specialiştii IT din cadrul Tribunalului Arad, care permite comunicarea actelor de procedură, în format electronic şi consultarea dosarului în format electronic), aplicaţie ce a fost preluată şi de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum  şi de către 13 curţi de apel din România; dezvoltarea aplicației privind coperta dosarului; dotarea instanţelor arădene cu echipamente I.T. noi, precum şi cu echipamente pentru videoconferinţă.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.