duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – Rapid 2-2. Evaluarea jucătorilor Bătrânei Doamne conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 11 septembrie 2021, 1:11 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  A fost o atmosferă de vis și un final de vis în partida UTA – Rapid încheiată la egalitate, scor 2-2. Arena „Francisc Neuman” s-a dovedit mică pentru dorința extrem de mare a arădenilor să-și vadă favoriții. Stadionul a arătat ca un mic „Anfield”, culoarea roșie dominând spațiul vizual.

  UTA a avut o primă repriză slabă și pauza ne-a prins cu un scor nedorit, 0-2, dar putea fi și mai mare dacă după golurile lui Albu, tot el dar și carnat marcau golul de 0-3. Metamorfozarea s-a petrecut după pauză, atunci când cu un suflu nou, prin intrarea lui Hora, Antal și Tomozei, fața partidei s-a schimbat radical. A fost meritul echipei, meritul lui Gyuszi Balint, dar tot aici putem adăuga meritul publicului arădean care și-a încurajat frenetic echipa și când avea handicapul de două goluri pe tabela de marcaj.

  Un punct obținut din dorință, din determinare, un punct obținut, așa cum am scris și aseară, cu inima.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 6 – Căpitanul echipei arădene a primit două goluri din 4 șuturi pe poartă. Nu i se poate imputa nimic la primul gol marcat de Albu, dar putem discuta despre o greșeală de plasament la cel de-al doilea. Iacob a fost prins ieșit la aproximativ 3-4 metri în afara spațiului porții și mingea trimisă de Albu și deviată ușor de Vorobjovas a trecut peste el căzând în plasa laterală interioară a porții. Nu putem omite faptul că Iacob a ținut UTA în meci atunci când l-a blocat pe același Albu în poziție de unu la unu cu el.

  Marko Vukcevic – 5,5 – Muntenegreanul este la al doilea său meci modest în tricoul echipei arădene după cel de la Botoșani. Excesiv de nervos, a fost iertat de arbitrul întâlnirii în momentul în care l-a luat de bărbie pe Sefer. Pe plan ofensiv a fost blocat destul de ușor, iar în zona defensivă a fost de multe ori depășit de Hlistei sau Sefer. A început ceva mai bine repriza a doua dar a fost înlocuit după ce a fost în cele din urmă avertizat de arbitru.

  Marius Tomozei – 8 – „Tomi” a intrat excelent în partida de aseară. Proaspăt, fundașul arădenilor a fost de netrecut în plan defensiv, transformându-se într-un veritabil mijlocaș în momentul în care pleca cu mingea în atac. A inițiat mai multe atacuri atât pe zonă centrală cât și în banda dreaptă.

  Erico Da Silva – 6,5 – A avut, ca și echipa, două reprize opuse. În prima a avut mai multe greșeli. Deși lângă Albu era Roger, Erico și Benga au și ei vina lor la acea primă reușită a Rapidului. În partea secundă, Erico a fost de netrecut și chiar a avut un aport bun în atac remarcându-se chiar cu un șut de la distanță apărat de Moldovan.

  Alexandru Benga – 6,5 – Ca și Erico, Benga a avut nevoie de o resetare la pauză pentru a da randament maxim. Cu unele inexactități în prima parte, chiar și la cornerul din care s-a marcat primul gol atunci când a respins prea ușor în afara terenului, Alexandru a făcut o a doua repriză aproape perfectă. Spunem aproape perfectă pentru că putea fi perfectă dacă mingea trimisă de el din șpagat ar fi intrat în poartă în minutul 51. Din păcate s-a dus foarte puțin pe lângă bară.

  Evgheny Shlyakov – 7 – Rusul și-a făcut treaba pe partea sa, fiind titularizat în locul lui Baravykas, lituanianul ajungând prea târziu de la echipa lui națională. Chiar dacă golul al doilea marcat de Albu a venit din zona sa, nu îi găsim vreo vină. În schimb, l-am văzut pe Shlyakov foarte determinat, a recuperat mingi în care colegii săi au fost depășiți, iar el și-a părăsit zona pentru a-i ajuta și a reușit de fiecare dată. Din prea multă dorință, în partea secundă a luat unele mingi pe cont propriu și le-a pierdut, dar a arătat acel spirit de care a fost nevoie pentru ca UTA să reușească sa evite înfrângerea.

  Modestas Vorobjovas – 6,5 – În prima parte a frânat foarte mult acțiunile de atac ale echipei sale, preferând excesiv de mult pasa înapoi. A fost depășit în prima parte de mai multe ori de jucătorii rapidiști, dar la pauză parcă a ieșit un alt jucător. Mult mai rapid în gândire și în deplasare, Mode a recuperat foarte mult pe ceea ce numim mingea a doua și a împins jocul spre careul oaspeților.

  Juan Pablo Passaglia – 5 – Argentinianul nu a greșit, dar nici nu a ajutat aproape deloc echipa sa în dezvoltarea jocului în atac. Deși UTA era condusă cu 2-0, Passaglia stătea mult cu mingea la picior și s-a blocat într-un joc d epase care nu aducea deloc pericol, un atac pozițional cu mingea plimbată pe la el spre stânga și spre dreapta. Tocmai pentru a da o viteză mai mare jocului, Gyuszi Balint a decis să-l înlocuiască la pauză.

  Ioan Hora – 8,5 – Trimis la pauză în teren în locul lui Passaglia, Hora a avut un impact imediat asupra jocului. După ce a avut ghinion atunci când Moldovan a respins miraculos de lângă bară mingea trimisă de el din careul mic, sau atunci când a trimis mingea în bară cu capul, „Horică” a obținut acel penalty comis de Dandea, un penalty obținut datorită experienței sale. Și-a asumat execuția și a transformat fără emoții pentru 1-2, readucându-și echipa în joc.

  Roger Junio – 7,5 – O primă repriză mai slabă pentru brazilian, el fiind chiar lângă Albu la marcarea primului gol al Rapidului. Fără reușite și un joc în care a fost mereu blocat de Goge sau Morais, Roger a crescut mult în a doua parte. Deși oscilam între 6,5 și 7, am ales să-i acordăm nota 7,5 pentru faza de la golul egalizator, atunci când lâa depășit pe adversarul direct deși avea aproximativ doi metri în spatele său și a centrat perfect pentru Antal.

  Dessley Ubbink – 7,5 – În prima parte nu s-a prea văzut, dar în a doua a fost cel care a dictat ritmul partidei. Implicat în aproape fiecare acțiune ofensivă, Ubbink a fost un adevărat „regista”. Putea marca din acea lovitură liberă trimisă sub bară, și-a pus colegii în poziții favorabile în zona porții adverse, a dat acea pasă în diagonală pentru Hora la faza penalty-ului și a inițiat atacul care a dus la golul egalizator, el fiind cel care a pasat pentru Roger după care brazilianul a dat acel „assist” pentru Antal. În lipsa lui Batha, Ubbink a fost cel mai asumat jucător din echipa arădeană, el mergând de multe ori să-și culeagă mingi din propria jumătate.

  David Miculescu – 6,5 – Putea fi eroul acestui joc, la fel ca și în meciurile precedente cu Voluntari și Gaz Metan. David a avut golul în picior în primele minute, dar mingea trimisă de el după pasa venită de la Dangubic a nimerit călcâiul portarului Moldovan. Fără reușite în prima parte, David și-a ridicat nivelul după pauză și a fost aproape să trimită o pasă de gol pentru Hora la 2-2, dar a lovit prea tare mingea.

  Filip Dangubic – 6 – S-a remarcat mai mult prin efort și prin acea pasă din primele minute ale jocului pentru Miculescu. Serviciul pentru colegul său putea fi puțin mai bun, pasa fiind puțin cam tare, ceea ce l-a scos pe David din cadrul porții și astfel l-a obligat să șuteze din unghi.

  Liviu Antal – 8,5 – Liviu a devenit un jucător esențial pentru această echipă, mai ales atunci când vine de pe bancă. A marcat cu Craiova, a dat pasa de gol la Mediaș, iar acum a înscris golul egalizator printr-un gol în care și-a activat simțul de golgeter și le-a luat fața fundașilor rapidiști. Este, probabil, cel mai eficient jucător din lot în primele etape din acest sezon, iar pentru acest simț merită cea mai mare notă din echipă.

  Damian Isac nu a fost notat pentru că a evoluat doar câteva minute.

  Gyuszi Balint – 8 – Nu-i putem reproșa nimic în ceea ce privește primul unsprezece trimis în teren, dar în prima parte nu a reușit să imprime nimic de pe bancă. Se spune, însă, că un antrenor mare se vede la pauză sau prin schimbările pe care le face. Balint a avut un discurs foarte apăsat la pauză care a atins exact acolo unde era nevoie, în mentalul jucătorilor, a schimbat sistemul prin introducerea lui Hora în atac în locul unui mijlocaș central, după care a fost foarte inspirat prin introducerea lui Antal și apoi a lui Tomozei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.