joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – Mioveni 1-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 8 mai 2022, 7:39 PM | Sport

  0

  A fost ultima reprezentație în fața propriilor suporteri din acest campionat. UTA a câștigat și, dincolo de victorie, a încercat să se ridice la pretențiile publicului. Astfel, gruparea arădeană a început cu piciorul pe accelerație împotriva unei echipe care are ca punct forte… apărarea.

  În doar zece minute, UTA a marcat un gol anulat pentru offside și apoi a obținut un penalty prin Erico, ratat însă de Idriz Batha. Echipa a continuat apoi în aceeași notă în care a început, chiar dacă ritmul a mai scăzut între timp, iar rezultatul s-a văzut repede și pe tabelă după golul lui Vorobjovas din minutul 27.

  Mioveni a ajuns foarte greu la poarta Bătrânei Doamne, arătând ca o echipă modestă, fără resurse pentru a avea pretenții să obțină ceva din deplasarea de la Arad. S-a văzut acest lucru și în repriza secundă, atunci când UTA a evoluat în ultima parte a meciului fără cei mai periculoși jucători de atac, dar tot ea a fost echipa dominantă.

  Urmează un ultim meci, unul pe terenul lui Dinamo, după care vine vacanța și speranțe de mai bine pentru acest club care, deși a ratat câteva obiective în acest sezon, nu l-a ratat pe cel mai important, acela de a-și ține suporterii aproape.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Dragoș Balauru – 7 – Titularizat după o bună bucată de vreme, Balauru a rezolvat tot ceea ce a avut de rezolvat. A blocat perfect acțiunea lui Bogdan Rusu din prima repriză, a reținut fiecare minge trimisă pe poartă și a îndeplinit și rolul de „libero” clasic în multe momente.

  Marko Vukcevic – 6 – Un joc în nota cu care ne-a obișnuit muntenegreanul, poate cu mai puține reușite din punct de vedere al jocului în jumătatea adversă.

  Alexandru Benga – 6 – A jucat foarte puțin, fundașul arădenilor accidentându-se în minutul 15. Atât cât a fost în teren, Benga s-a achitat perfect de sarcinile pe care le-a avut.

  Vinko Medjimorec – 6 – Intrat în locul lui Benga, croatul a avut o evoluție sigură, fără a se complica.

  Erico Da Silva – 6,5 – A revenit printre titulari și după zece minute de joc a obținut un penalty care avea să fie ratat de Batha. A avut o evoluție sigură, a câștigat majoritatea duelurilor cu adversarii.

  Evgheny Shlyakov – 6 – O evoluție sigură din punct de vedere defensiv, dar aceleași carențe din punct de vedere al jocului de atac, acolo unde calitatea centrărilor a rămas scăzută.

  Desley Ubbink – 7 – Un dribling senzațional undeva lângă tribuna a doua și o pasă sclipitoare pentru Miculescu la faza golului, două faze care ridică randamentul olandezului aflat pe un trend ascendent în ultimele trei etape.

  Florentin Matei – 6,5 – A intrat bine în joc, putea chiar să marcheze dar a fost blocat în ultimul moment de Garutti după o serie de driblinguri și a combinat foarte bine cu juniorul Rareș Pop, intrat și el în finalul jocului.

  Idriz Batha – 6 – O oarecare scădere în jocul lui Batha la ultimele meciuri, iar asta nu o spunem pentru că a ratat ieri acel penalty. La plusuri punem faptul că a încheiat meciului fără a fi avertizat de arbitru.

  Modestas Vorobjovas – 7 – O evoluție foarte bună în ceea ce privește consistența jocului său la mijlocul terenului, dar un plus enorm și pentru calmul și execuția în sine de la golul pe care l-a marcat.

  David Miculescu – 6,5 – A fost, putem spune, coautor al golului marcat de Mode, cu o plecare foarte bună în partea dreaptă. A mai reușit câteva acțiuni individuale și a jucat foarte bine și rolul defensiv, închizând încă din jumătatea adversă încercările de dezvoltare a jocului a celor de la Mioveni.

  Rareș Pop – 7 – A fost surpriza jocului. trimis de Ionuț Badea în teren pentru ultimul sfert de oră, Rareș Popa a făcut de toate, a driblat, și-a depășit adversarii în viteză, a făcut făcut alunecări în zona careului advers, și s-a remarcat și printr-o execuție frumoasă, voleu cu piciorul stâng, șut la care mingea nu a nimerit spațiul porții. Nota este și o încurajare pentru evoluțiile sale viitoare.

  Dumitru Cardoso – 6 – Implicat activ în faza golului, fază la care a luftat la pasa lui Miculescu, Cardoso a încercat multe și a reușit puține.

  Karolis Laukzemis – 6 – Cât timp a fost în teren a încercat, în limitele sale tehnice, să câștige duelurile cu fundașii echipei din Mioveni, reușind de câteva ori datorită fizicului său impunător.

  Philip Otele – 6 – Ne așteptam la mai multe de la jucătorul nigerian care a făcut o partidă modestă ieri după amiază. A fost și el participant la faza golului marcat de Vorobjovas, el fiind cel care a făcut așezarea pentru Vorobjovas după luftul lui Cardoso.

  Damian Isac – 6 – Revenit recent după o accidentare care l-a ținut două luni departe de meciurile din Liga 1, Isac încearcă să-și regăsească ritmul de dinainte de accidentare, perioadă în care a devenit titular în unsprezecele Bătrânei Doamne.

  Ionuț Badea – 7 – A fost, cel mai probabil, ultimul meci pentru Ionuț Badea în fața publicului arădean în calitate de antrenor la UTA. A controlat bine meciul și a găsit repede soluțiile pentru a desface apărarea aglomerată și masivă a celor de la Mioveni. A gestionat foarte bine și finalul jocului atât ca așezare cât și ca și componență și merită felicitat pentru faptul că le-a dat șansa să evolueze mai mult unor jucători ca Rareș Pop sau chiar Isac.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.