miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Greu de privit, greu de suportat, dar ușor de acceptat rezultatul final… UTA e cu un picior și jumătate la baraj

  de Lucian Dănilă | 14 mai 2023, 4:15 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  A fost greu de privit partida de la Mioveni, o partidă de care se legau speranțele arădenilor că UTA poate intra în barajul de promovare/retrogradare și poate evita retrogradarea directă încă de astăzi dacă FC Argeș va pierde pe terenul celor de la FC Universitatea 1948 Craiova.

  Problema, ca privitor și ca susținător al echipei din Arad, a fost că nu prea am înțeles nimic din prima repriză. Vorbele lui Keșeru care anunțau că meciul de la Mioveni este unul „capcană” păreau că se adeveresc, deoarece am mai văzut doi antrenori ai echipei arădene din acest sezon, Dună și Balint, care se plângeau după unele înfrângeri cu echipe mai slab cotate, ca Hermannstadt sau Mioveni, că nu și-au putut motiva jucătorii. Păi ce motivație mai mare îți trebuie decât să salvezi echipa de la retrogradare?

  UTA a arătat rău spre foarte rău în prima repriză. Deși a început echilibrat jocul, situațiile la poarta lui Sima nu au prea apărut, în schimb Iacob a fost erou în poarta Bătrânei Doamne, parada la șutul lui Carnat din minutul 33, de la 11 metri de poartă, fiind una care poate echivala cu salvarea sezonului!

  Mioveni a fost mai periculoasă și parcă mai proaspătă în prima parte, o primă parte în care cea mai mare ocazie a arădenilor a apărut în urma unei acțiuni personale a lui Abeid.

  La pauză, pe rețelele de socializare, foarte mulți cereau înlocuirea lui Hoxhallari, albanezul fiind și astăzi autorul unor greșeli care au pus în pericol poarta lui Iacob. Norocul lui Rednic a fost că nu a avut cu cine să-l înlocuiască pe Erion, Chindriș și Erico fiind accidentați. În schimb, Rednic i-a înlocuit pe Anton și Cascini, depășiți total în lupta de la mijlocul terenului, și i-a introdus pe Ubbink și pe Batha, asta după ce Benzar s-a rupt în minutul 33 și i-a lăsat locul lui Vukcevic.

  Repriza a doua parcă a fost un pic, dar doar un pic, altfel. UTA a arătat un tonus mai bun și a urcat o idee liniile. Ocaziile, însă, au lipsit cu desăvârșire. S-a impus, astfel, introducerea lui Rareș Pop. Șteau, deși disciplinat în joc, nu a adus deloc vreo sclipire pe faza ofensivă, în schimb, Pop, care a plecat abia ieri spre Mioveni după ce vineri seara era încă la meditații în timp ce echipa era deja catonată la Sibiu, a venit cu acel plus. La două minute după ce a intrat, Pop a reușit două driblinguri la limita careului de 16 metri și a șutat în colțul din drepta lui Sima, dar portarul argeșenilor a respins în corner. Glumind puțin dat fiind că în fotbalul românesc fazele se judecă uneori precum la baschet, ne-a fost teamă că se va cere intervenția VAR pentru dublu dribling la Rareș Pop…

  Cornerul a fost executat, iar cei de la Mioveni au respins din nou într-un alt corner, dar de pe partea cealaltă. Ubbink a luat mingea, a centrat dincolo de bara a doua, Sima a ieșit prost din poartă, iar Hoxhallari, cel căruia i se cerea înlocuirea, a trimis cu capul în poartă pentru 0-1!

  UTA a făcut apoi tot mai mult pasul înapoi și a încercat să își taxeze adversara pe contraatac. Iar situațiile de contraatac chiar au fost multe, dar de fiecare dată s-au încheiat cu câte o deficiență… tehnică. Fie Postolachi a șutat mult peste poartă, fie Keșeru nu a reușit preluarea, fie Roger s-a împiedicat în propriul dribling, fie același Postolachi a ales un șut în picioarele unui fundaș în detrimentul unei pase la Ubbink, olandezul fiind foarte nervos după alegerea moldoveanului.

  Avantajul fragil de pe tabelă i-a ținut în tensiune maximă atât pe cei 300 de arădeni din tribunele stadionului de la Mioveni, cât și pe cei din fața televizoarelor. Iar sângele ne-a înghețat în vene în finalul partidei, atunci când Coșereanu a rămas singur la 8 metri în lateral puțin de poarta lui Iacob, dar spre norocul nostru șutul său s-a dus în aut de margine!

  Pe final avea să iasă din nou la rampă Rareș Pop, cel care a recuperat mingea în zona careului lui Iacob, a avansat în jumătatea adversă, apoi a ales o pasă perfectă pentru Postolachi, moldoveanului a rămas singur cu portarul și l-a învins pe acesta cu un șut cu exteriorul în al treilea minut de prelungiri: 0-2! Dar nu eram siguri, pentru că pe camera VAR s-a analizat aproximativ 6 minute dacă a fost sau nu offside, iar în cele din urmă golul s-a validat după o repriză de nervi a lui Rednic, foarte iritat pe acest sistem.

  UTA câștigă un meci crucial după o prestație totuși modestă. Acum este la 3 puncte distanță de Chindia cu o etapă înainte de final și la patru puncte distanță de FC Argeș care joacă în această seară la Craiova. Barajul este tot mai aproape…

  CS Mioveni – UTA Arad 0-2 (0-0)

  Hoxhallari 62, Postolachi 90+3

  Mioveni: Sima – Panait (cpt), Șerbănică, Pedroso – Buziuc (64 Sno), Pop (68 Toma), Rădescu (83 Diallo), Carnat (83 Coșereanu) – Lixandru – Antal (64 Benchaib), Rusu. Rezerve: Croitoru – Burnea, Sno, Lepistu, Diallo, Toma, Coșereanu, Benchaib, Krasniqi. Antrenor: Vlad Țăran

  UTA: Iacob – Benzar (34 Vukcevic), Benga (cpt), Hoxhallari, Abeid – Șteau (60 Rareș Pop), Cascini (46 Batha), Anton (46 Ubbink), Roger – Keșeru (80 Stahl), Postolachi. Rezerve: Kucher – Vukcevic, Dobrescu, Batha, Ubbink, Pop, Stahl, Otele, Pașcalău. Antrenor: Mircea Rednic

  Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Mircea Grigoriu și Mihăiță Necula (ambii din București). Rezervă: Claudiu Marcu (Constanța).

  Camera VAR: Rareș Vidican și Ciprian Danșa (ambii din Satu Mare).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.