joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! CS Mioveni – UTA 0-2. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 15 mai 2023, 4:19 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  UTA a scăpat de emoțiile unei retrogradări directe după victoria de la Mioveni coroborată cu înfrângerea celor de la FC Argeș pe terenul echipei lui Adrian Mititelu, FC Universitatea 1948 Craiova.

  Astfel, dacă luăm ca punct de reper cum arată clasamentul acum, UTA are nevoie de o remiză cu FC U Craiova pe teren propriu pentru a termina pe locul 13 și a juca barajul pentru supraviețuirea în Liga 1 cu echipa mai slab clasată din play-off-ul ligii secunde, cel mai probabil Gloria Buzău.

  Meciul de la Mioveni era privit ca încă unul de totul sau nimic, dar cel puțin în prima parte a meciului se părea că doar fanii au înțeles asta. Arădenii s-au deplasat în număr destul de mare la Mioveni, peste 200, dar jucătorii pe care îi susțineau păreau în vacanță în primele 45 de minute ale jocului din județul Argeș. Deși era, ca să folosim un clișeu, cu cuțitul la os, echipa care și-a creat ocazii mai periculoase în prima repriză a fost cea din Mioveni. Iacob a fost erou în prima repriză și și-a ținut echipa în joc la ratările gazdelor. Hoxhallari greșea tot la a doua minge, Benzar s-a accidentat din nou și ne-a arătat de ce nu a mai putut continua la echipele care se bat pentru trofee, Benga părea și el stors din punct de vedere fizic și avea greutăți în a se deplasa pe teren, Cascini și Anton parcă jucau pentru prima dată împreună, Keșeru nu s-a văzut decât foarte rar, Postolachi alerga singur printre fundașii echipei gazdă, iar în benzi Roger și Șteau nici nu încurcau, dar nici nu ajutau.

  A fost nevoie de o câteva schimbări la pauză și Rednic a simțit asta. I-a trimis în teren pe Ubbink și pe Batha în locul lui Cascini și Anton și parcă motoarele echipei arădene au mai câștigat câțiva cai putere, dar nu foarte mulți. UTA continua să trăiască periculos și doar lipsa de inspirație a lui Buziuc a făcut ca scorul să rămână 0-0.

  Însă cel mai mult s-a schimbat jocul din momentul în care pe teren a intrat Rareș Pop. Părea singurul în stare să găsească soluții pentru a sparge cumva barajul defensiv al Mioveniului și chiar așa s-a întâmplat. Golul lui Hoxhallari din minutul 62 l-a avut la origini pe Rareș Pop care a reușit acea acțiune individuală încheiată cu un șut respins în corner de Sima. Apoi tot Rareș Pop a semnat pasa pentru golul lui „Posto” din finalul partidei. Au mai fost și acele acțiuni individuale ale lui Abeid, la a dua doar ghinionul făcând ca acesta să nu înscrie, dar și acțiunile mult prea individuale ale lui Postolachi care parcă i-a refuzat pasa lui Ubbink.

  Acum e bine că s-a terminat cu bine și avem măcar șansa barajului, dar Rednic are mult de lucru atât la capitolul motivație, cât și la unele trasee de joc, pentru că despre partea fizică nu mai putem vorbi în acest final de sezon.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 8 – De când a revenit ca titular în poarta Bătrânei Doamne, Iacob nu a primit gol decât din penalty. Ba chiar a și apărat un penalty la Pitești. Ieri, Florin a avut o intervenție providențială la șutul lui Carnat din prima parte, o intervenție echivalentă cu o prezență la baraj.

  Romario Benzar – 5 – S-a văzut că nu e proaspăt, iar atunci când a urcat în atac a trimis câteva centrări mult prea departe de zona de pericol din careul lui Sima. S-a accidentat în minutul 33 și cel mai probabil, fiind vorba și de o recidivă, pentru el s-a încheiat sezonul.

  Marko Vukcevic – 6 – A avut alt suflu când a intrat, a luptat mult și a câștigat multe dueluri în treimea proprie, dar a și urcat mult în preajma careului celor din Mioveni, dar fără ca acțiunile sale să aibă finalitatea dorită.

  Alexandru Benga – 6 – În prima repriză părea sufocat, iar gazdele și-au creat câteva oportunități chiar prin spațiul dintre el și Hoxhallari. În repriza secundă, ajutat mai mult și de Idriz Batha, dar și de Hoxhallari care și-a ridicat nivelul, a fost mult mai sigur în intervenții.

  Erion Hoxhallari – 6 – Chiar dacă a marcat un gol de o însemnătate colosală pentru ierarhia finală a campionatului, Erion a avut o primă repriză groaznică, dar a compensat în partea a doua când a jucat mult mai sigur pe fondul unui joc controlat mai mult de UTA și pe o așezare mult mai compactă a echipei.

  Aly Abeid – 7 – Joc bun al mauritanului care pe lângă că nu a părut să aibă probleme pe plan defensiv, acolo unde a blocat multe atacuri ale gazdelor, a avut și două acțiuni individuale, de mijlocaș veritabil. La prima ocazie, în prima parte, a trimis puțin pe lângă, iar la a doua mingea a fost scoasă din fața liniei porții de Pedroso, portarul Sima fiind învins.

  Raul Șteau – 5 – Un joc cumva neasumat al lui Raul. A încercat mai mult să închidă culoarul de atac al gazdelor decât să creeze ceva din punct de vedere ofensiv. A ajuns o dată în zona careului lui Sima, dar șutul său a fost blocat.

  Rareș Pop – 8 – Chiar dacă a pierdut câteva mingi și a arătat o oarecare indulgență în duelurile la minge atunci când aceasta era în posesia gazdelor, clasa lui Rareș s-a văzut la cel puțin patru faze, două dintre ele ducând la cele două goluri marcate de UTA. A fost acel dublu dribling cu șut din afara careului respins de Sima în corner, ceea ce în cele din urmă a adus la un alt corner din care echipa a marcat, și plecarea pe contraatac din prelungirile partidei finalizată cu o pasă de gol pentru Postolachi.

  Juan Bautista Cascini – 4 – A fost dominat clar de adversari în lupta la centrul terenului și pe lângă că nu a reușit să închidă zona la atacurile gazdelor, nici nu a creat nimic pentru atacurile echipei sale.

  Idriz Batha – 7 – Jocul de ieri ne-a arătat că în ciuda faptului că e contestat pentru că e rudimentar, albanezul contează enorm în jocul Bătrânei Doamne. A depus un efort extraordinar, a dominat centrul terenului prin travaliul său și astfel a dat o mult mai multă siguranță defensivei.

  Paul Anton – 4 – A fost în ton cu Cascini, un joc fără nerv, fără vlagă, fără inspirație, un joc în care a fost dominat în duelurile unu la unu.

  Desley Ubbink – 6 – Chiar dacă nu a avut reușite și nu a reușit un joc memorabil, intrarea lui Ubbink s-a văzut în jocul echipei arădene. A căutat mai mult mingea, s-a poziționat mai sus decât Anton în jumătatea adversă, a făcut presing în treimea adversă și a centrat pentru golul lui Hoxhallari.

  Roger Junio – 5 – Deși s-a văzut mult că își dorește să scoată maxim de la fiecare fază, brazilianul s-a complicat singur la multe din acțiunile sale. Ba a întârziat pasa, ba a întârziat centrarea, ba s-a încurcat la preluare sau în propriul dribling, ba a centrat în piciorul primul adversar.

  Claudiu Keșeru – 5 – După partida excelentă de la Pitești, ieri, Claudiu a început destul de bine, a fost activ în apropierea careului lui Sima, după care s-a stins și nu a mai contat deloc.

  Albert Stahl – 6 – Albert a intrat bine în banda stângă, a ținut de minge, a plecat bine pe contre, a colaborat bine cu Abeid la faza în care mauritanul a fost aproape de golul de 0-2 și a arătat că se poate conta pe el în momentele tensionate.

  Virgiliu Postolachi – 6,5 – În prima repriză a depus mult efort dar fără vreo realizare. În a doua repriză a fost mult mai implicat în joc, a jucat mult mai multe mingi decât în prima parte, dar de cele mai multe ori a fost egoist în zona careului advers, inclusiv la faza golului, atunci când putea să paseze pentru Rareș Pop. Totuși, Virgiliu a arătat din nou că este un jucător foarte important pentru echipă în acest sezon, el fiind cel care a marcat cele mai multe goluri în actuala stagiune.

  Antrenor: Mircea Rednic – 6,5 – Nu a reușit să gâdile mentalul jucătorilor săi care, așa cum chiar el a zis, „au intrat un pic pe vârfuri” la un meci de o importanță capitală. Totuși, din punct de vedere al flerului, Rednic a găsit din nou soluțiile din mers, schimbările de la pauză dar și introducerea lui Rareș Pop fiind cele care au schimbat soarta jocului de ieri.

  Vezi și Catalogul roș-alb. Notele jucătorilor echipei arădene, acordate de cititori, după meciul CS Mioveni – UTA Arad 0-2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu poți să-i dai 4 lui Cascini și 5 lui Șteau. Șteau nu a existat, a fost ca Miloșevici, cartonaș roșu: ca și cum ai juca în 10. Postolachi nu merita mai mult ca Hoxhallari, a fost slab, moale, egoist, neinspirat. Golul său nu e mai important decât cel al albanezului, ba aș putea spune că e mai puțin important. Mijlocul primei reprize a fost catastrofal, Șteau, Roger, Cascini și Anton fiind ca niște bolovani pentru jocul echipei. Roger a fost de nerecunoscut, parcă era un handbalist nimerit pe terenul de fotbal. Stahl trebuie jucat mai mult. Benga a fost cam depășit în ultimele două meciuri, și el de nerecunoscut. Iacob, Abeid, Batha și Rareș Pop meritau notele cele mai mari, între 7 și 8, apoi Hoxhallari și Postolachi, 6,5, în special pentru goluri, după care ar veni Stahl, Ubbink și Keșeru, cu 6. Keșeru nu a fost ca la Pitești, dar tot a fost mai bun și mai util ca Șteau, Benzar, Vukcevic sau Roger. Restul au fost de 5, iar Șteau de 4, cu tot regretul pentru el. Echipa suferă în primul rând de lipsa unui playmaker.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.