joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – Hermannstadt 2-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 3 decembrie 2023, 3:23 PM | Sport

  0

  Fanii echipei UTA s-au entuziasmat ieri după victoria cu Hermannstadt. Aveau și de ce, pentru că gruparea arădeană a trecut de o echipă neînvinsă de 15 meciuri, o echipă care la ora asta este încă în zona de play-off, și a făcut-o într-o manieră cu adevărat entuziasmantă, după o repriză a doua în care a fost superioară la toate capitolele.

  Începutul a fost mai greu și probabil a fost vorba și de un respect exagerat pentru adversar, dar și teama de ceea ce am putea numi generic „una dintre echipele bune ale campionatului”. A fost nevoie de câteva intervenții ale lui Iacob și câteva dueluri câștigate clar de fundașii arădeni ca încrederea să se transmită și la nivelurile superioare, adică la linia de mijloc și la cea de atac. Din păcate, Fabry și Stahl nu s-au ridicat deloc la nivelul de joc de la care speram să aducă ceva bun pentru UTA. În prima parte nici Luckassen nu s-a văzut, iar Rareș Pop, deși a încercat, a avut puține reușite, capitol la care trecem și bara din prima parte.

  Totul avea să se schimbe în partea secundă, iar Omondi și Micovschi au dinamizat mult jocul echipei arădene, iar Rareș Pop în banda dreapta s-a dovedit mult mai prezent, mult mai util, mult mai eficient. Așa cum am scris în titlul cronicii, UTA și-a sufocat adversara în partea secundă și chiar dacă a ratat, am putea spune nepermis, a arătat că este în joc, că are soluții. A fost un meci care a dat multe emoții, dar acel gen de emoții în care invocam din nou ghinionul că deși UTA joacă bine nu câștigă.

  Golurile lui Luckassen și Micovschi au venit ca o răsplată a încrederii că se poate, ca o răsplată a muncii de echipă, ca o răsplată a dorinței de a câștiga. Pare ciudat că victoria a fost adusă de doi jucători care nici măcar nu s-au antrenat cu echipa în săptămâna aceasta, dar acei jucători nu puteau fără munca unui întreg colectiv care, deși sună precum un clișeu, au tras la aceiași căruță.

  Este o victorie care aduce o oarecare liniște în vestiarul Bătrânei Doamne, dar, mai important, readuce încrederea care era înainte de acel meci catastrofal cu Oțelul. Este, totodată, o victorie care, surprinzător sau nu, o aduce pe UTA în buza play-off-ului, după ce jumătate de an am trăit cu senzația că… „sigur picăm anul ăsta”.

  Iar dincolo de victoria echipei, este și victoria lui Rednic, un antrenor care ieri a riscat și a câștigat.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7 – A dat siguranță echipei, a dat încredere colegilor săi prin acele intervenții de la începutul partidei, a fost inspirat ieri și la mingile înalte din careul arădean și își continuă seria meciurilor bune din acest sezon.

  Tiberiu Căpușă – 6 – Dintre jucătorii care au fost pe teren și în repriza a doua, Căpușă a arătat ca fiind cu motoarele cel mai puțin turate, dar s-a dovedit util în economia jocului deși a fost foarte reticent în a-și asuma acțiuni în jumătatea adversă.

  Ibrahima Conte – 7,5 – Știam despre Conte că se impune prin forța fizică, dar ieri, cu excepția unor erori de plasament pe care le vedem și la fundași importanți din fotbalul mondial, jucătorul Bătrânei Doamne a arătat și veleități tehnice și parcă a renunțat la a mai degaja la disperare mingile care se apropie de el.

  Alexandru Benga – 7,5 – În ultimele două jocuri, cel de ieri și cel cu CFR, Benga a redevenit acel fundaș din sezoanele trecute, sigur pe el, puternic și inspirat în duelurile unu la unu. Ca și Conte, a avut unele deficiențe de plasament la unele faze dar fiind o muncă de echipă a fost salvat de coechipieri.

  Ali Abeid – 7,5 – La acest joc s-a văzut clar cât de mult lipsește echipei prezența lui atunci când nu e în echipă. A dominat de o manieră autoritară flancul său și din nou s-a dovedit un sprijin foarte important și pentru jocul de atac.

  Cătălin Carp – 6,5 – A fot probabil cel mai puțin vizibil dintre jucători, dar prin plasamentul său a reușit să blocheze multe dintre acțiunile sibienilor, iar uneori chiar a fost acel jucător care a creat superioritate în zona treimii adverse.

  Cristian Mihai – 7,5 – Acest copil crește de la meci la meci și încrederea pe care o are este în acest moment la cote foarte bune. Se vede asta în joc, pentru că Mihai este tot mai asumat, tot mai curajos și parcă tot mai puternic de la meci la meci. Ieri a fost un adevărat metronom care pe lângă că a recuperat multe mingi în propria treime, a și cărat multe mingi până în zona careului lui Căbuz.

  Albert Stahl – 5 – Evoluție din nou foarte discretă. A alergat mult dar fără eficiență și deși încercat de multe ori să-și schimbe poziția în teren, apărând chiar de câteva ori în zona centrală, Stahl a fost blocat ușor de adversari.

  Claudiu Micovschi – 8 – A intrat excelent și, deși nu s-a antrenat, a avut o energie foarte bună. A marcat din nou și pe lângă faptul că a înscris a și inițiat multe atacuri periculoase pentru poarta lui Căbuz.

  Andrej Fabry – 5 – Neinspirat, lent și cu gesturi de lamentare care nu-și au locul atunci când trebuie să te pui în slujba echipei.

  Eric Omondi – 8 – După jocul foarte bun făcut cu CFR, ieri, Omondi a fost și mai util. Deși a ratat din poziție singur cu portarul, kenyanul a fost ca un ghimpe printre fundașii adverși. A reușit și un assist pentru Micovschi și încet dar sigur își cere un loc de titular.

  Rareș Pop – 8 – L-am revăzut ieri pe acel Rareș care încânta în sezonul trecut. Implicat, cu dorință de victorie, cu inițiativă și curaj, Rareș Pop a fost poate cel mai periculos jucător al Bătrânei Doamne, dar numai ghinionul a făcut să nu se înscrie pe lista marcatorilor. Două mingi în bară, o pasă de gol pentru Luckassen și multe driblinguri reușite fac din el probabil jucătorul meciului.

  Kevin Luckassen – 7 – A început greoi meciul, părea ascuns printre fundașii echipei din Sibiu, mulți doreau înlocuirea sa, dar Rednic a ținut la planul său tactic și l-a ținut în teren. A fost inspirat pentru că olandezul este cel care a făcut diferența la o fază în care a contat foarte mult forța lui.

  Antrenor Mircea Rednic – 8 – Are meritul că a citit foarte bine ceea ce se întâmplă în teren și prin modificările de la pauză a găsit cartea câștigătoare. UTA a reușit un joc consistent, un joc în care a marcat de două ori, a ratat multe ocazii clar și, la fl de important, nu a primit gol. A fost frumos și gestul de la final, atunci când i-a oferit debutul în Liga 1 lui Darius Iurasciuc.

  Diogo Rodrigues, Marko Stolnik și Darius Iurasciuc au evoluat prea puțin pentru a putea fi evaluați.

  Vezi și: Catalogul roș-alb. Notele jucătorilor echipei arădene, acordate de cititori, după meciul UTA Arad – FC Hermannstadt 2-0

  Citește și: 

  Ce victorie! UTA a sufocat-o pe Hermannstadt și a învins-o după o a doua repriză excepțională

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.