luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! Universitatea Craiova – UTA 3-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 19 august 2023, 5:18 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a pierdut la scor de forfait meciul de pe arena „Ion Oblemenco” din Bănie, înfrângere grea în fața unui adversar care a fost aspru criticat pentru jocul său de însuși antrenorul său, Laurențiu Reghecampf.

  Tocmai de aceea, senzația după înfrângerea Bătrânei Doamne a fost că cei de la Universitatea nici nu au transpirat. „Am jucat foarte prost în prima repriză. Am marcat un gol, dar nu mi-a plăcut. Aștept cu totul altă reacție, aștept agresivitate. Trebuie să profităm mai mult de valoarea jucătorilor pe care îi avem în față, pentru că avem jucători de valoare bună pentru România și lucrul ăsta trebuie să se vadă la fiecare fază. Faptul că am marcat trei goluri este un lucru pozitiv”, a spus Reghecampf după meciul câștigat de echipa sa cu 3-0.

  UTA nu își găsește nici cadența și nici stilul, construcția părând de multe ori că este haotică, întâmplătoare, iar jucătorii lasă impresia că gândesc fiecare pasă abia după două-trei atingeri, nefiind nimic știut dinainte de a primi mingea.

  Craiova a jucat modest, dar a câștigat la scor pentru că UTA a fost slabă, temătoare, respectuoasă, nepregătită pentru un astfel de nivel. Aud că echipa crește de la meci la meci, dar golurile primite vin pe niște spații care nu apar nici la nivel de liga a treia. Echipa lui Rednic a avut șansele sale, mai ales în prima repriză, dar Rareș Pop, Fabry și Freitas nu au putut modifica tabela fie că nu au nimerit poarta, fie că s-a opus portarul oltenilor în cazul lui Fabry. Apoi, „Reghe” a reglat la pauză, în timp ce trupa lui Rednic a părut tot mai dereglată pe cum trecea timpul.

  După cum au arătat primele etape, previziunile sunt destul de sumbre și poate ar trebui să luăm din nou în calcul, ca pe ceva pozitiv, o prezență la baraj…

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 5 – A apărat un șut bun al lui Câmpanu, a mai respins câteva mingi, dar la goluri chiar nu i se poate imputa nimic. Baiaram a găsit perfect colțul lung, apoi șutul lui Crețu s-a dus lângă bară după ce a trecut printre picioarele lui Benga, la la reușita lui Screciu chiar nu putea avea reacție atâta timp cât și fundașii echipei arădene au fost simpli spectatori la invitațiile reciproce ale lui Ivan cu Screciu.

  Diogo Rodrigues – 5 – Lăudat după partida cu Poli Iași, lusitanul a început partida cu o greșeală impardonabilă, atunci când a pierdut nepermis de ușor mingea la colțul terenului, iar pe dezvoltarea fazei a urmat golul lui Baiaram. Apoi și-a îndeplinit ceea ce avea în fișa postului și chiar a fost protagonistul unei faze spectaculoase, când a șutat din voleu la colțul lung dar nu a nimerit ținta.

  Marko Stolnik – 6 – Poate cel mai sigur dintre fundașii grupării arădene, la debutul său pentru UTA. Nu s-a complicat, a jucat simplu, a câștigat majoritatea duelurilor unu la unu dar îi lipsește omogenitatea cu colegii săi, ceea ce s-a văzut cel mai bine la golul al doilea, marcat de Crețu.

  Alexandru Benga – 5 – O nouă partidă în care Benga a arătat momente de nesiguranță, atât în marcaj cât și la construcție. A făcut un marcaj foarte larg la Crețu atunci când jucătorul Craiovei a marcat golul al doilea.

  Ali Abeid – 5 – Depășit de câteva ori în zona sa de apărare, Abeid nu a mai arătat deloc acel apetit ofensiv cu care ne-a obișnuit.

  Rareș Pop – 5 – Putea egala în prima repriză, dar a preferat un șut în forță în detrimentul unuia plasat. A greșit și el multe mingi, a lipsit de multe ori din zona de sprijin pentru colegul de bandă, Rodrigues, și a pierdut foarte ușor posesia la faza care a dus golul desprinderii pentru Craiova, cel din minutul 60 înscris de Crețu.

  Raul Stanciu – 5 – A fost debutul jucătorului crescut la Socodor. S-a remarcat la o singură fază la care a scos un corner.

  Marcelo Freitas – 5 – A pierdut clar duelul la mijlocul terenului cu Crețu, iar apoi cu Mateiu. Lent, brazilianul nu a ajutat prea mult nici la jocul de construcție, în timp ce la capitolul recuperări a fost, de asemenea, modest. A apărut periculos în careul oltenilor la faza din ultimul minut al primei părți când a trimis cu capul peste poartă.

  Cătălin Carp – 6 – Intrat în locul lui Freitas, moldoveanul a părut că a dus mai multă consistență și agresivitate la mijlocul terenului, el fiind implicat în mai multe acțiuni de atac ale echipei arădene.

  Herald Marku – 5 – Păstrat în teren în toate minutele jocului, albanezul a fost modest, depășit clar de adversarii săi de la mijlocul terenului, în timp ce ofensiv nu a dus nimic.

  Denis Dumitrașcu – 5 – O nouă evoluție inodoră, incoloră și insipidă a lui Dumitrașcu, un jucător care nu prea greșește dar nici nu produce aproape nimic.

  Albert Stahl – 5 – Proaspăt tătic, Stahl a intrat plin de vitalitate, dar niciuna dintre încercările sale de a trece de Bancu nu a avut succes. A scăpat o dată în banda dreaptă, a centrat bine în careu, dar acolo niciun jucător ofensiv al Bătrânei Doamne nu a simțit unde vine mingea…

  Andrej Fabry – 5 – Joc slab al slovacului. Un singur șut la poartă, pase mai mult laterale și nicio încercare de a-și depăși adversarul direct prin dribling.

  Frederik Holst – 5 – Danezul a debutat și el pentru UTA, dar prezența sa pe teren a trecut aproape neobservată.

  Godberg Cooper – 5 – A alergat mult, dar a obținut foarte puțin, mai precis un gol anulat pe motiv de offside. A fost mereu contratimp sau prost plasat. Nu l-au ajutat aproape deloc nici coechipierii.

  Kyvon Leidsman – 4 – Așa cum am scris și aseară, lui Leidsman mai îi lipsea doar biletul la meci, pentru că a fost un spectator din teren la partida dintre Craiova și UTA…

  Antrenor Mircea Rednic – 4 – Nota este pentru frica cu care a abordat jocul, echipa sa neieșind din propria jumătate până la gol. Deși suntem în etapa a 6-a, relațiile de joc aproape că nu există, iar traseele, dacă le antrenează, nu par vizibile la ora jocului. Din punct de vedere al schimbărilor, acestea iar nu au adus niciun plus…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.