vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! CS Mioveni – UTA 1-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 31 august 2022, 5:43 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a remizat pe terenul echipei care până la startul partidei de ieri era ultima clasată în Superliga, CS Mioveni. Obosită după efortul depus în jocul cu FC U Craiova, dar probabil și nepregătită mental de un joc cu ultima clasată, UTA a avut o prestație foarte slabă și a obținut cu noroc un punct în condițiile în care gazdele au ratat un penalty în minutul 89.

  Ilie Poenaru, antrenorul echipei arădene, are dreptate atunci când spune că arbitrajul are partea lui de vină, unele decizii defavorizând clar gruparea arădeană. Ne referim aici la faza în care Garutti i-a provocat o dublă fractură de piramidă nazală lui Raul Șteau și a fost avertizat doar cu cartonaș galben, dar și la faza în care același Garutti a comis un henț în careu nesemnalizat nici de brigada de arbitri dar nici de cei din camera VAR.

  Însă aceste greșeli nu scuză cu nimic evoluția deloc convingătoare a echipei arădene, o echipă în care doar portarul Dragoș Balauru s-a ridicat la un nivel foarte bun. A surprins evoluția slabă a unor jucători care în ultimele meciuri, așa cum sunt Cascini și Chindriș, dar și Jobello, jucător care a intrat imediat după pauză. În schimb, nu înțelegem cum se poate ca un jucător profesionist precum Orhan Ademi, să fie efectiv un spectator din teren al meciului… Totodată, am remarcat din nou jocul extrem de slab al lui Albert Stahl, care a jucat mai bine de jumătate de oră, dar și a lui Florentin Matei.

  Ubbink a devenit și el un caz. Olandezul a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Bătrânei Doamne în debutul sezonului trecut, apoi a încheiat campionatul într-un rol nou cerut de fostul antrenor Ionuț Badea, rol cu care nu s-a adaptat, iar acum repetă evoluțiile din finalul sezonului trecut, adică slabe și foarte slabe. Ieri, Desley a fost unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren, el nereușind aproape nimic din punct de vedere ofensiv și chiar și atunci când a avut ocazia de a marca din offside, a ales din nou să mai facă o întoarcere în locul unui șut din prima…

  A susprins la final declarația lui Ilie Poenaru, care a spus că „UTA a pierdut două puncte”, asta în condițiile în care echipa din Mioveni a avut cel puțin patru situații periculoase la poarta lui Balauru la care adăugăm și acel penalty ratat de Krasniqi în minutul 89.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Dragoș Balauru – 7,5 – O evoluție foarte bună a portarului aflat la cel de-al treilea meci ca titular după accidentarea lui Florin Iacob. După ce a încasat un gol imparabil de la Scarlatache, Balauru a intervenit salutar de două ori în fața aceluiași Scarlatache, dar a avut o intervenție foarte bună și la șutul lui Pop din interiorul careului mare.

  note 2

  Marko Vukcevic – 6,5 – Deși nu a făcut unul dintre cele mai bune jocuri ale sale la UTA, muntenegreanul rămâne cu „assist”-ul de la golul lui Otele, dar și cu faptul că a închis bine partea sa din punct de vedere defensiv.

  Alexandru Benga – 7 – După ieșirea lui Ubbink a încheiat jocul cu banderola pe mână și, poate, în această perioadă, este chiar cel mai îndreptățit din lot să poarte această banderolă dat fiind randamentul său dar și determinarea cu care joacă. A făcut un joc exact și de multe ori a fost cel care a rezolvat greșelile colegilor săi din defensivă.

  Andrei Chindriș – 4 – După câteva evoluții în urma cărora ne-am gândit că este chiar un jucător de echipa națională, Andrei a avut ieri parte de un meci foarte slab spre catastrofal. A fost depășit la golul înscris de Scarlatache, a pierdut mingea la limita propriului careu de 16 metri iar echipa gazdă putea marca dacă nu s-ar fi opus Benga, apoi a făcut și acel penalty care putea duce la pierderea jocului. Prea multe greșeli mari pentru un singur meci.

  Erion Hoxhallari – 4 – Albanezul a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei arădene în ultimele trei partide, dar ieri, probabil nerefăcut complet după accidentarea din jocul cu Craiova, a fost foarte des depășit de adversari atât prin driblinguri cât și în duelurile aeriene.

  Idriz Batha – 6 – Revenit în primul unsprezece după suspendarea din meciul cu Craiova, Idriz s-a achitat bine de sarcinile defensive, a „ucis” multe din acțiunile purtate pe zona centrală de jucătorii gazdă, dar a suferit mult pe faza ofensivă, acolo unde fie a întârziat mult jocul, fie a ales să joace decisiv și mingile s-au dus majoritatea fie în afara terenului, fie în brațele portarului Popescu. Rămâne totuși cu pasa oferită lui Vukcevic la faza din care Otele a egalat situația pe tabela de marcaj.

  Juan Bautista Cascini – 5 – Argentinianul a părut foarte obosit și, fără prospețime, nu a mai putut fi acel jucător care să împingă jocul echipei sale spre poarta adversă, dar nici nu s-a mai remarcat în jocul de recuperare.

  Florentin Matei – 5 – La ceea ce joacă Florentin Matei nici nu ne dăm seama care îi este de fapt fișa postului. A intrat în locul lui Cascini, dar din punct de vedere defensiv a fost depășit la fiecare fază, chiar și de imobilul Garutti la faza în care fundașul de la Mioveni a șutat periculos spre poarta lui Balauru. În ceea ce privește aportul său ofensiv, Matei s-a remarcat doar prin câteva driblinguri statice urmate de pase curte cu coechipierii săi, fără a încerca măcar vreo verticalizare sau o pătrundere individuală spre careul advers.

  Raul Șteau – 6 – Nu i-au reușit prea multe, dar chiar și așa a fost peste mulți dintre coechipierii săi. A avut o acțiune individuală destul de periculoasă chiar înainte cu câteva secunde de golul egalizator al lui Otele, a recuperat multe mingi în zona mediană și i-a oferit o pasă foarte bună lui Postolachi la, probabil, singura ocazie mai importantă a grupării arădene în meciul de ieri.

  Desley Ubbink – 5 – În afara unor recuperări în treimea neutră, Desley nu s-a făcut remarcat decât cu câteva pase laterale și unele lamentări la deciziile arbitrului Barbu.

  Albert Stahl – 4 – În afara unui sprint în banda dreaptă după o pasă lungă a lui Vukcevic, Albert parcă nici nu a fost ieri pe teren.

  Philip Otele – 6,5 – A marcat unicul gol al arădenilor, primul din deplasare în acest sezon, a mai reușit câteva driblinguri spectaculoase dar care nu au adus niciun pericol la poarta adversă, a încasat un cartonaș galben pentru un atac întârziat și a fost înlocuit la pauză. La una dintre încercările sale de a-și depăși adversarul direct, a călcat pe minge și a stârnit râsul celor câteva sute de spectatori prezenți la meci.

  note 3

  Wesley Jobello – 5 – Introdus la pauză în locul lui Otele, Wesley a fost izolat în banda stângă, a încercat să-și pună în valoare tehnica și viteza dar a fost blocat la fiecare încercare de jucătorii din apărarea celor de la Mioveni.

  Virgiliu Postolachi – 5 – L-am văzut implicat în joc doar la faza în care a fost bine servit de Șteau, dar șutul său nu a fost prea bine plasat astfel că a fost apărat de portarul Popescu. S-a văzut și la el o stare de oboseală și probabil faptul că a fost incomplet refăcut după accidentarea din meciul cu FC U Craiova.

  Orhan Ademi – 4 – Nu putem spune decât că nu a făcut nimic. A fost lângă Garutti la faza în care fundașul Mioveniului a jucat mingea cu mâna în propriul careu, dar și atunci a dat cu capul pe lângă minge.

  Antrenor: Ilie Poenaru – 5 – Nu a reușit să-și motiveze echipa pentru un meci cu ultima clasată. Din punctul nostru de vedere, a greșit și primul unsprezece prin lăsarea pe bancă a lui Jobello. De asemenea, forțează în continuare cu Ademi în partea a doua a meciului, un jucător fără nici o realizare de când a sosit la UTA, în loc să încerce să profite de entuziasmul și energia unor jucători mai tineri ca Negoescu sau Rareș Pop, jucători uitați pe banca de rezerve la fiecare meci. Au surprins unele declarații ale sale de la finalul partidei, mai ales cele în care a lăudat jocul defensiv al echipei în condițiile în care Mioveni și-a creat multe situații tocmai pe greșelile personale sau de așezare ale lui Chindriș și Hoxhallari, dar și prin faptul că a considerat că echipa sa a făcut un joc bun de posesie și merita cele 3 puncte. Chiar nu le merita…

  Damian Isac a evoluat prea puțin pentru a fi notat, el intrând în minutul 82 în locul accidentatului Raul Șteau.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.