miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Nomadland“, cel mai premiat film al anului 2021, la Cinema Arta

  de Special Arad | 5 aprilie 2022, 4:41 PM | Cultură | Film

  0

  Cel mai premiat film al anului 2021, marele câștigător al Galei Premiilor Oscar, „Ținutul nomazilor/Nomadland”, va putea fi văzut la cinematograful „Arta“, vineri, 8 aprilie 2022, de la ora 19:00.

  Intrarea la film va fi liberă.

  Proiecțiile de filme în cinematografele din Arad sunt realizate de Centrul Municipal de Cultură.

  Ca urmare a falimentului unei companii locale, în timpul Marii Recesiuni, într-o zonă rurală din Nevada, Fern (Frances McDormand) își împachetează lucrurile și pornește la drum într-o rulotă, explorând viața în afara normelor sociale, exact ca un nomad modern.

  Filmul a adunat deja în palmares numeroase premii, printre care 3 premii Oscar, două Globuri de Aur și patru premii BAFTA.

  Purtând semnătura regizoarei Chloé Zhao, prima femeie de origine chineză care a câștigat titlul de „cel mai bun regizor“, filmul „Ținutul nomazilor/ Nomadland”, un „road movie” extrem de actual, are printre personaje nomazi reali –  Linda May, Swankie și Bob Wells – mentorii lui Fern și camarazii ei în călătoria prin America de Vest.

  Scenariul are la bază cartea „NOMADLAND: Surviving America In The Twenty-First Century” semnată de Jessica Bruder.

  În rolurile principale îi regăsim pe Frances McDormand și David Strathairn.

  Filmările la „Ținutul nomazilor/Nomadland” s-au întins pe durata a șase luni începând din septembrie 2018, în Dakota de Sud, apoi continuând în Nebraska la ferma de sfeclă și în California de Nord și sfârșind în Arizona.

  Pentru coloana sonoră a filmului Zhao a căutat să se inspire cât mai mult din natură, alegând albumul „Seven Days Walking”, din 2019, al compozitorului italian Ludovico Einaudi.

  Piesele lui sunt inspirate dintr-o serie de plimbări făcute în Alpii italieni, în 2018, urmând același traseu în fiecare zi, încercând să fie atent la toate emoțiile și toți stimulii din jur, de la lumină, la temperatură, peisaje etc.

  Premii:

  Oscar 2021 pentru: Cel mai bun film, cel mai bun regizor, Cea mai bună actriță în rol principal

  Globurile de aur 2021 pentru: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor

  BAFTA 2021 pentru: Cel mai bun film, Cea mai bună actriță în rol principal, cea mai bună imagine, cea mai bună regie

  Veneția 2020 pentru: Leul de Aur pentru Chloé Zhao, Premiul SIGNIS – mențiune de onoare – Chloé Zhao

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.