Nicolae Ciucă: „Dacă i-am fi lăsat pe specialişti să fie vectorii de comunicare probabil că înţelegerea despre relevanţa vaccinului ar fi fost alta”

  de Special Arad | 31 December 2021, 8:46 AM | Naţional

  0

  Premierul Nicoae Ciucă a transmis că discuţiile pe tema Certificatului COVID nu au fost abandonate, precizând că se va lua o decizie în funcţie de situaţia epidemiologică.

  Nu cred că trebuie să abandonăm nimic, fiecare dintre aceste soluţii trebuie să existe pe masă şi vom decide în funcţie de cum evoluează situaţia. (…) Ceea ce ne ajută foarte mult este vaccinarea. Spre exemplu, Marea Britanie a avut ieri 187.000 de cazuri, 103 morţi. Noi la 19.000 de cazuri am avut peste 500 de oameni care şi-au pierdut viaţa, cel mai mare procent dintre ei nevaccinaţi”, a transmis premierul, joi seara, în cadrul unei emisiuni la TVR 1.

  Totodată, Nicolae Ciucă a precizat că nu exclude adoptarea legii privind introducerea Certificatului COVID prin asumarea Guvernului sau prin sesiune extraodinară în Parlament.

  Fiecare dintre variante este pe masă. Dacă situaţia o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară şi să adoptăm, fie legea care este acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să avem certificat COVID-19”, a explicat prim-ministrul.

  Întrebat dacă nu vede asumarea răspunderii ca pe o capcană, astfel încât să fie singurul care decontează această decizie, premierul a afirmat:

  Dacă vom salva cât mai multe vieţi şi din această decizie vor muri cât mai puţini oameni, nu este o capcană pentru mine. Important este să prevaleze siguranţa oamenilor”.

  Întrebat dacă mai poate fi lansată campania de vaccinare în acest moment, premierul a transmis:

  Nu am avut sigur comunicare aşa cum ar fi trebuit. Să fi comunicat mai bine. Dacă i-am fi lăsat pe specialişti să fie vectorii de comunicare probabil că înţelegerea despre relevanţa vaccinului ar fi fost alta”.

  Sursă Adevărul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.