Negocierile între forțele politice din Arad, fără PSD, au fost întrerupte deoarece PNL nu cedează ambele funcții de viceprimar

  de - | 4 octombrie 2020, 6:23 PM | Politikos

  0

  Conform celor agreate cu ocazia întâlnirii precedente, astăzi a avut loc a doua întâlnire la care au participat, de data aceasta, patru dintre partidele cu reprezentare în consiliul local arădean: USR PLUS, PNL, PMP și UDMR.

  În deschiderea discuțiilor, USR PLUS a cerut un acord asupra unui set de principii care să fie respectate în viitoarea guvernare locală:

  – „Nu se poate” trebuie înlocuit cu „găsim o soluție”. Atitudinea administrației locale trebuie să evolueze, trebuie să dăm cetățenilor soluții, nu scuze.
  – Profesionalizare – trebuie să creștem randamentul în executiv, în aparatul de specialitate al primarului. Marile proiecte de care Aradul are nevoie trebuie gestionate de oameni capabili, buni profesioniști.
  – Transparență – este important să asigurăm publicarea tuturor contractelor, actelor adiționale, achizițiilor, etc., în format accesibil și ușor de înțeles.
  – Trebuie să mutăm accentului de pe achizițiile simple pe cele complexe. Avem nevoie de mijloace de transport în comun, însă banii arădenilor trebuie să fie direcționați pentru proiecte de infrastructură, care să asigure dezvoltarea orașului.
  – CLM trebuie să poate superviza departamentul responsabil cu procesul de achiziții din Primăria Arad.

  Acestea au fost agreate de participanți și s-a trecut la prezentarea proiectelor. USR PLUS a adus în discuție noul spital municipal, realizarea subtraversării din zona Podgoria, modernizarea ștrandului arădean, cu revitalizarea zonei comerciale și desființarea gardurilor, reabilitarea termică a tuturor blocurilor, dublarea finanțării școlilor. Și aceste proiecte au primit acordul participanților.

  Ulterior, consultările s-au concentrat pe distribuția celor doi viceprimari. USR PLUS a solicitat din nou ca aceștia să fie dați de alte formațiuni decât PNL. Considerăm că distribuția voturilor în municipiu trebuie să fie respectată atât la nivelul CLM cât și la cel al executivului. Atâta timp cât PNL deține postul de primar și întregul aparat executiv din subordinea acestuia, cedarea celor doi viceprimari ar asigura o partajare a efortului de guvernare, a responsabilității, cu formațiunile politice care au primit și ele un procent semnificativ din voturile arădenilor. Deoarece nu s-a putut realiza un acord, consultările au fost întrerupte.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.