Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!” a fost lansată

  de Special Arad | 15 aprilie 2021, 7:26 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizatia „Salvati Copiii”, a lansat Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”.

  Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare.

  Joi, 15 aprilie 2021, Inspectoratul Școlar Județean Arad a găzduit conferința ocazionată de Campania Națională„Vaccinare și testare pentru învățare!” cu prezența secretarului de stat pentru învățământul preuniversitar în cadrul Ministerului Educației, prof. Sorin Ion.

  Domnia sa a declarat :„Pentru a ne putea întoarce în sălile de clasă este necesar ca cele trei condiții să fie îndeplinite : respectarea regulilor igienico-sanitare, testarea elevilor și vaccinarea personalului din învățământ.Acesta a mai declarat :“Au fost analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel județean, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar”.

  La eveniment au participat directori ai unităților de învățământ, ai unităților conexe, președintele consiliului reprezentativ al părinților, vicepreședintele consiliului județean al elevilor și reprezentanți ai sindicatelor din învățământ. Cele două universități arădene, în calitate de parteneri educaționali, dar și de parteneri în cadrul campaniei de vaccinare derulate în unitățile de învățământ de la nivelul municipiului și județului nostru, au fost reprezentate prin rectorii acestora.

  Formatul conferinței a fost de tip mixt, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

  Campania care are ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor a fost susținută și de către dr. Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.

   „Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” derulată astăzi, 15 aprilie 2021, la nivelul Inspectoratului Școlar al județului Arad a creat astfel premisele asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoarcerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19.”, ne-a declarat inspectorul școlar general, prof. Marius Sorin Göndör.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.