marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  NASA a dezvăluit prima imagine captată de telescopul James Webb

  de - | 12 iulie 2022, 8:31 AM | Știință

  0

  Într-un briefing cu Joe Biden, agenția a prezentat fotografia unor galaxii aflate la 13 miliarde de ani lumină, aproape de punctul de naștere al Universului, scrie Biziday, citând The New York Times.

  Din cauza distanței, imaginea reprezintă modul în care aceste galaxii arătau acum 13 miliarde de ani, remodelând înțelegerea omenirii despre cosmos.

  Această porțiune din univers a fost denumită SMACS 0723, fiind prezentată de președintele Joe Biden, care a numit momentul ca fiind „istoric” și a spus că oferă „o nouă fereastră către istoria universului nostru”.

  Bill Nelson, administratorul NASA, a explicat că imaginea arăta lumina unor galaxii, curbată în jurul altor galaxii, călătorind miliarde de ani înainte de a ajunge la telescop. „Ne uităm în urmă cu peste 13 miliarde de ani”, a spus el, adăugând că următoarele imagini care vor fi prezentate de NASA vor ajunge chiar mai departe de Pământ, dar mai aproape de ceea ce se consideră acum a fi fost punctul inițial de exansiune al universului însuși.

  Experții se așteaptă ca James Webb, care a fost lansat anul trecut după trei decenii de pregătire, să revoluționeze înțelegerea omenirii despre cosmos. A costat 10 miliarde de dolari și este capabil să privească în interiorul atmosferelor exoplanetelor (planetelor din afara sistemului nostru solar), precum și să observe unele dintre cele mai vechi galaxii din univers folosind un sistem de lentile, filtre și prisme pentru a detecta semnale din spectrul infraroșu.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.