Na, mai fă-te polițist în Arad… Asta dacă nu te mănâncă „câinii” din IGPR până la Blejoi!

  de Lucian Dănilă | 13 ianuarie 2021, 12:43 PM | Știri Arad

  5

  Pentru mulți tineri din România, și nu doar tineri, îmbrăcarea uniformei de polițist este un vis încă din copilărie. Unii visează de mici la acest deziderat, iar când îi întrebi „ce vrei să te faci când ești mare?”, ei îți răspund pe nerăsuflate: „polițist!”

  Trecem peste faptul că practicarea acestei meserii în România nu seamănă prea mult cu ceea ce ni se prezintă în filmele polițiste americane și nici cu poveștile din romanele polițiste britanice. Dar chiar și așa tinerii visează să îmbrace acea uniformă.

  Să fii polițist implică mai multe aptitudini. Unii lucrează toată ziua la birou, alții asigură ordinea publică pe străzi, alții stau cu radarul pe marginea drumului, iar alții fac echipă cu un… câine, fiind la Biroul pentru Protecția Animalelor.

  Tocmai asta dorea un tânăr arădean, să se angajeze la Biroul pentru Protecția Animalelor în cadrul IPJ Arad, dar felul în care sunt organizate aceste concursuri de angajare l-au făcut pe tânărul arădean să renunțe, cel puțin pentru moment, la acest vis.

  Și-a depus dosarul de angajare, a trecut de vizitele medicale și aștepta cu nerăbdare concursul deși acesta implica o concurență enormă: 75 de candidați pentru doar trei locuri (lucru cu care se laudă IGP pe site-ul oficial). Pregătit pentru concurs, tânărul arădean căruia nu-i dăm numele tocmai pentru a nu îi pune piedici de pe acum pentru concursurile viitoare, aștepta un e-mail sau un comunicat în care să i se transmită când și unde va avea loc concursul, primul dintre ele fiind cel de „evaluare a performanțelor fizice”.

  Iar comunicatul a venit luni seara, în jurul orei 18. Tânărul trebuia să se prezinte în mai puțin de 48 de ore tocmai în județul Prahova, la Sala Polivalentă din Blejoi. Nu contează că ești din Arad, din Botoșani, din Satu Mare sau Sighet, dacă vrei să devii polițist te urci în tren sau în mașină și mergi în Prahova să arăți ceea ce poți din punct de vedere fizic. Ningea în toată țara,  restaurantele sunt închise în multe părți ale țării din cauza pandemiei de coronavirus, dar nu-i nimic, vrea să fie polițist deci… se descurcă.

  Tânărul arădean trebuia să își facă bagajele, marți dimineață să pornească la drum, să-și găsească loc de cazare în Prahova și în această dimineață de la ora 10 trebuia să se prezinte la Blejoi și să susțină probele fizice. Nu a mai plecat. Nu a mai plecat pentru că deși vorbim despre poliție, probele de angajare se fac… pompieristic.

  „Atenţie! – Candidaţii care nu se prezintă la data, ora şi locul indicate pentru susţinerea probei de evaluare a performanţei fizice, vor fi declaraţi „neprezentat” şi vor fi eliminaţi din concurs”, se arată la finalul comunicatului.

   De ce atâta grabă? De ce acești candidați nu pot beneficia de condiții minime de pregătire a acestor probe?

  „Am renunțat să mă duc la concurs. Mi se pare că ceva nu este deloc în regulă cum se programează aceste probe. Cum să ne anunțe luni seara că miercuri dimineața trebuie să fim în Prahova? Toată țara e sub zăpadă, la televizor și la radio auzi doar despre pandemie și despre restricții, iar pe noi ne duce în vremurile astea tocmai în Prahova unde, din ceea ce știu, este una  dintre cele mai mari rate de incidență din țară?”, ne spune tânărul arădean care, cel puțin pentru moment, a renunțat să mai devină polițist.

   „Și mai interesant este cum au gândit aceste programări. Adică cei din Prahova, aflați la doar 10 kilometri de Blejoi, au fost programați pentru duminică. Cei din Timișoara se duc la București. Noi, cei din Arad, am fost anunțați luni seara să fim miercuri dimineață acolo…”, continuă tânărul arădean.

  Mai jos vă prezentăm comunicatul apărut pe site-ul Poliției Române luni seara în jurul orei 18, deci cu 40 de ore înainte de startul examenului de la Blejoi, județul Prahova:

  ANUNŢ

  în atenția candidaților înscriși la concursul pentru ocuparea unei funcții de ofițer de poliție și trei funcții de agent de poliție la  Biroul pentru Protecția Animalelor  din cadrul IPJ Arad, prin încadrare directă

  Proba de evaluare a performanțelor fizice se va desfășura în data 13.01.2021 în Sala Polivalentă din comuna Blejoi, jud.Prahova. 

  Candidații având codurile din tabelul de mai jos se vor prezenta în data de 13.01.2021 la ora stabilită, conform planificării din tabelul de mai jos având asupra lor cartea de identitate și echipament sportiv.

   Atenţie! – Candidaţii care nu se prezintă la data, ora şi locul indicate pentru susţinerea probei de evaluare a performanţei fizice, vor fi declaraţi „neprezentat” şi vor fi eliminaţi din concurs.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asta demonstrează faptul că nu era calificat pentru statutul de polițist, iar faptul că a ales sa se plângă în lume e și mai jalnic.
   Cel ce dorește să facă un lucru îl face indiferent , cel care nu dorește caută scuze.
   Toți cred că e lapte și miere…însă mulți nu suporta propria realitate.
   Și articolul este pro victimizării, din punctul lui de vedere trebuia să dea proba sportivă acasă în curte și să fie anunțat cu 5 ani înainte.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Logica de milițian! … se întrevede și din organizarea concursului cât și din comentariul dumneavoastră.
    .
    O evaluare fizică, poate fi făcută în orice municipiu din România. Unu, sau mai mulți, preparatori fizici, profi de educație fizică, pot fi găsiți prin de ex. inspectoratele scolare. Se organizează niște comisii mixte cu cei de la IPJ și tranferi schema probelor și baremurile minime. Nu vorbim de o tehnică spațială!
    .
    În 2021 o astfel de gândire nu este altceva decât o DOVADĂ a nivelului ȚĂRĂNIST, ilogic pentru majoritatea oamenilor cu mintea la purtător. Miliția, aka Poliția Română nu face decât să-și dovedească incapacitatea de a se moderniza, ași atrage oameni capabili, cu chemare pentru profesie. Obediența și loialitate oarbă față de o clică a șăfimii corupte. „Să ne fie bine!” și apoi MIMĂM cum o cere politicul.

    +6 voturi
    +1
    -1
  2. bine ca nu s-a mai dus, ce politist e ala care nu poate ajunge de luni seara pana miercuri dimineata in prahova? bine ca a ajuns la special arad!!! oare anul trecut cei din arad unde au dat proba fizica?
   iar domnu jurnalist va felicitam pentru aceasta ancheta jurnalistica ati descoperit apa calda mare minune

   --2 voturi
   +1
   -1
   • ȘI UITE CE „CADRE” AVEM ÎN MILIȚIE!!! … SERVITORII MAFIEI POLITICE!!! Încă este aceeași mentalitate de slugi ca dictatura lui ceașcă,… exact ca în „Lasfierbinți”. Heirupism fără o strategie modernă despre „Rolul primordial al Poliției” într-o societate contemporană. Doar abuzuri și abuzuri. Că există și câțiva/câteva ce fac diferența?! Excepții ce te fac să rămâi perplex.

    --1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.