miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Stimulente pentru angajarea tinerilor fără experiență. Care este valoarea acestuia

  de - | 24 martie 2024, 6:43 PM | Business | Naţional

  0

  Pentru a stimula angajarea tinerilor fără experiență, Guvernul a simplificat procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenții de învățământ superior.

  Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, stagiar este orice absolvent de facultate aflat în primele 6 luni după debutul în profesie, cu excepția acelor profesii în care stagiatura este reglementată prin legi speciale. Firmele au dreptul să primească un stimulent lunar de 2.250 lei dacă angajează absolvenți debutanți, dar procedura era până acum greoaie.

  Noua reglementare nu mai presupune trecerea stagiarului printr-o comisie de evaluare și nici un raport de stagiu întocmit de stagiar, așa cum fusese până în prezent.

  Astfel, atribuțiile comisiei de evaluare sunt preluate de către mentor, care va întocmi referatul de evaluare, și de șeful de compartiment, care are rolul final de decizie în procesul de evaluare, a anunțat Ministerul Muncii.

  „Interesul nostru este să venim în întâmpinarea nevoilor pe care tinerii le au după absolvire, astfel încât ei să poată începe cât mai curând o activitate profesională, iar angajatorii să beneficieze de cei 2.250 de lei lunar pentru angajarea tinerilor absolvenți fără experiență”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

  Stimulentele pentru angajarea absolvenților fără experiență sunt acordate prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, notează ebihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.