Muzica unge sufletele, dincolo de nații, dincolo de bombe | Video





Muzica s-a auzit răsunând cu gingășie, cu delicatețe, miercuri seara, sus pe digul de pe malul Mureșului. Note suave, încărcate de sentimente. Se spune că artiștii au o sensibilitate aparte, ei percep lumea mult mai intens, dar mai interiorizat.
Cum trebuie să fie în sufletul unui artist, atunci când asistă la atrocitățile unui război?
O artistă și-a cântat suferința pe malul Mureșului din Arad, la sute de kilometri de casă. Ce s-a ales de casa ei? Praful și pulberea. Și-a dedicat viața frumosului. Și-a dedicat viața muzicii clasice, dorind să învețe și tânăra generație arta frumosului, dar nu a mai apucat. Tânăra generație a trebuit să fugă din calea bombelor.
A fugit și ea. Într-un oraș străin, ce poate face? Ea cântă. Ne cântă pentru mulțumiri, ne cântă, poate, ca să se descarce de suferință. Muzica e și terapie.
„I’m music teacher from Ukraine. Thanks, Romania for support and warm welcome!” („Sunt profesoară de muzică din Ucraina. Mulțumesc, România, pentru ajutor și pentru calda primire!”).
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)