miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Muzica unge sufletele, dincolo de nații, dincolo de bombe | Video

  de Raluca Medeleanu | 21 septembrie 2023, 9:04 AM | Recomandările editorilor | Strada

  0

  Muzica s-a auzit răsunând cu gingășie, cu delicatețe, miercuri seara, sus pe digul de pe malul Mureșului. Note suave, încărcate de sentimente. Se spune că artiștii au o sensibilitate aparte, ei percep lumea mult mai intens, dar mai interiorizat.

  Cum trebuie să fie în sufletul unui artist, atunci când asistă la atrocitățile unui război?

  O artistă și-a cântat suferința pe malul Mureșului din Arad, la sute de kilometri de casă. Ce s-a ales de casa ei? Praful și pulberea. Și-a dedicat viața frumosului. Și-a dedicat viața muzicii clasice, dorind să învețe și tânăra generație arta frumosului, dar nu a mai apucat. Tânăra generație a trebuit să fugă din calea bombelor.

  A fugit și ea. Într-un oraș străin, ce poate face? Ea cântă. Ne cântă pentru mulțumiri, ne cântă, poate, ca să se descarce de suferință. Muzica e și terapie.

  „I’m music teacher from Ukraine. Thanks, Romania for support and warm welcome!” („Sunt profesoară de muzică din Ucraina. Mulțumesc, România, pentru ajutor și pentru calda primire!”).

  Citește și: Polițist, fotbalist, dansator. Planurile de viață a lui Serhii, copilul unei familii de ucraineni care şi-a abandonat casă după casă din cauza ruşilor · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.