Modernizări la secțiile de Reumatologie, Interne, ORL-Oftamologie și Urologie

  de Raluca Medeleanu | 9 ianuarie 2018, 12:12 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Trei proiecte importante au trecut astăzi de votul consilierilor locali municipali, toate privind modernizarea unor părți de secții aparținătoare Spitalului Județean Arad din punct de vedere administrativ, dar care sunt situate în clădirea fostului Spital Municipal, clădire aflată în responsabilitatea Primăriei Arad.

  Este vorba de accesibilizarea clădirilor secțiilor clinice ORL-Oftalmologie, Reumatologie și Interne (pavilionul A), reparații capitale la acoperișul Pavilionului A la secția Interne și reabilitarea blocului operator, etaj 1, al secției de Urologie. Proiectele au trecut de votul consilierilor în unanimitate.

  Valoarea investiției pentru lucrările de intervenţii pentru „Accesibilizare clădiri ale secţiilor clinice Reumatologie şi Interne (Pavilionul A) , ORL-Oftalmologie – Piaţa Mihai Viteazul nr.7/8 şi nr.10” se ridică la suma de 1.597.750,70 lei (inclusiv TVA), referindu-se la introducerea în aceste secții a câte un ascensor persoane
  și câte o rampă pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

  Investiția pentru modernizarea blocului operator, etaj 1, al secției de Urologie este de 2.720.035,60 lei (inclusiv TVA) și prevede, printre altele, renovarea pereților și tavanelor, refacerea pardoselii, montarea unor covoare PVC, chimbarea destinației unor încăperi prin recompartimentări interioare, schimbarea tuturor ușilor interioare, asigurarea izolării termice a blocului operator prin montarea unor ferestre cu geam termopan, sau montarea unui sistem de detecție și alarmare în caz de incendiu.

  Valoarea investiției pentru reparația capitală a acoperișului Pavilionului A de la secția Interne se ridică la 747.750,87 lei (inclusiv TVA), suprafaţa acoperişului fiind de 1.960 mp, reparația incluzând, printre altele, schimbarea completă a învelitorii acoperișului si a dispozitivului de evacuare a apelor, repararea coșurilor de fum și a canalelor de ventilație din pod și rigidizarea pereților structurali de zidărie la partea superioara prin dispunerea unor centuri de beton armat sau a unor tiranți de ancoră de oțel.

  Pentru fiecare proiect în parte, durata estimată a investiției este de 10 luni.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.