Producătorii serialului „Urzeala tronurilor” au aflat cum se va încheia seria literară omonimă

  de Special Arad | 17 March 2014, 3:15 PM | Internaţional | Pop Culture

  0

  Producătorii serialului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” au aflat de la scriitorul George R.R. Martin felul în care se va încheia seria de romane fantasy pe baza căreia este realizat acest show TV produs de postul HBO.

  Producătorii D.B. Weiss şi David Benioff au declarat pentru Vanity Fair că au stat de vorbă cu scriitorul George R.R. Martin, a cărui serie literară „Cântec de gheaţă şi foc” („A Song Of Ice And Fire”) stă la baza realizării serialului TV „Urzeala tronurilor”, întrucât doreau să afle felul în care se va încheia această franciză, informează site-ul revistei New Musical Express.

  George R.R. Martin lucrează în prezent la ultimele două volume din această serie de şapte romane, iar ele se vor intitula „The Winds Of Winter” şi „A Dream Of Spring”.

  D.B. Weiss a spus: „Serialul nu merge înainte doar pentru că poate să facă acest lucru. Cred că dorinţa de «a mulge» cât de mult se poate din seria literară va fi detaliul care «va ucide» serialul în cele din urmă, dacă vom cădea în această capcană„.

  David Benioff a adăugat: „Anul trecut, ne-am dus în Santa Fe pentru o săptămână, ne-am întâlnit cu el (George R.R. Martin) şi am discutat despre direcţia în care se îndreaptă cărţile sale, pentru că nu ştim dacă serialul nostru va prinde din urmă franciza literară şi nici momentul în care se va întâmpla acest lucru. Dar, dacă ştii finalul, atunci poţi să creezi fundalul pentru el. Aşadar, am dorit să aflăm cum se va termina totul”.

  Vrem să ni se dea posibilitatea de a aranja lucrurile aşa cum trebuie în serial. Aşadar, am discutat cu el pe îndelete şi am trecut în revistă, din punct de vedere literar, evoluţia fiecăruia dintre personaje„, a adăugat David Benioff.

  Cel de-al patrulea sezon al serialului „Urzeala tronurilor” va avea premiera în România pe 7 aprilie pe postul HBO.

  Inspirat din seria de romane „Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire”, de George R. R. Martin, serialul original HBO „Urzeala tronurilor” are o acţiune centrată vag în secolul al XV-lea, într-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul şi fantasticul vin în completarea acţiunii din „Urzeala tronurilor”.

  Serialul „Game Of Thrones” a fost recompensat cu numeroase premii internaţionale, inclusiv un Glob de Aur şi un premiu Emmy, câştigate de Peter Dinklage la categoria cel mai bun actor în rol secundar.

  Seria „Cântec de gheaţă şi foc” („A Song of Ice and Fire”) este o fantezie epică scrisă de romancierul şi scenaristul american George R. R. Martin. Acesta a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi şi s-au vândut în peste 15 milioane de copii pe plan mondial.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.