marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Vela a trimis control la Vama Nădlac. Cei care trec pe jos granița „s-ar putea să fie opriți, urcați în autocare, duși în convoi, fiindu-le interzis să mai umble prin localitățile de frontieră”

  de Raluca Medeleanu | 1 aprilie 2020, 4:38 PM | Știri Arad

  0

  captură video, Digi24

  Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat într-o convorbire telefonică în direct la Digi24 faptul că a trimis un control la Vama Nădlac. Măsura, spune acesta, nu are la bază vreo reclamație,ci este pur și simplu o verificare de rutină. Controale de acest fel urmează să se desfășoare în următoarea perioadă și la alte puncte de trecere a frontierei din țară.

  Principalele aspecte verificate vor fi: cum se respectă normele medicale, cum se fac controalele, cine iese din țară, cine intră în țară, o atenție deosebită reprezentând și descongestionarea traficului.

  „Mă interesează în primul rând să nu mai fie cozi. Suntem preocupați ca tranzitul de marfă să fie realizat în timp rapid. Sunt diferite modalități care nu sunt respectate și trebuie să coroborăm toate informațiile, astfel încât să fie totul mai bine”, a spus acesta..

  MAI va urmări cu vigilență și fenomenul trecerii pietonale a graniței de la Nădlac

  Marcel Vela a declarat că în timpul controlului de la vama Nădlac se va analiza și tranzitul pietonal, întrucât încă nu este formată o idee clară dacă acesta este sau nu un pericol.

  „În altă ordine de idei, a mai apărut un fenomen, foarte mulți cetățeni vin până la granița din România, iar apoi o traversează pietonal. Este o situație inedită, care acum pare organizată. Noi pe rutier aveam deja modalități de lucru, cu convoi rutier escortat, dar în varianta pietonală trebuie să găsim o soluție (…) să găsim un mijloc de transport pentru ei prin care să nu îi mai lăsăm să intre prin localități”, a spus Vela.

  Ministrul a spus că încă nu a făcut o anchetă, această traversare pietonală nu este ilegală, dar că trebuie să verifice dacă ceea ce fac acești oameni „nu este deja un fenomen, având în vedere că pe intrarea rutieră verificarea este riguroasă, iar abaterile sunt sancționate, suntem preocupați ca orice fisură din sistem să fie rezolvată”, a spus Vela.

  „S-ar putea ca toți să fie opriți, urcați în autocare, duși în convoi, fiindu-le interzis să mai umble prin localitățile de frontieră, trebuie evaluați pentru ce motiv trec granița”, a conchis Marcel Vela.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.