luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Ministrul Sănătății: „La Arad am luat în discuție schimbarea directorului DSP”. După numai „două minute”, Constantin Cătană și-a anunțat demisia

  de Lucian Dănilă | 3 aprilie 2020, 1:34 PM | Coronavirus | Știri Arad | Topic special

  13

  Disfuncționalitățile manageriale de la DSP Arad nu puteau rămâne fără urmări. Deciziile întârziate, deciziile greșite și lipsa de reacție a celor de la DSP Arad au ajuns la urechile ministrului sănătății, Nelu Tătaru.

  Acesta a fost la Arad în urmă cu două zile și s-a întâlnit aici cu toți factorii de decizie în lupta cu coronavirusul. În această după amiază, Nelu Tătar a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a amintit din nou de DSP Arad: „Am luat în discuție schimbarea managerului DSP Arad, Constantin Cătană”.

  În altă ordine de idei, Tătaru a spus că Aradul, cel puțin deocamdată, este departe de situația de la Suceava. „Dacă cadrele medicale, factorii de decizie și populația au înțeles ce trebuie să facă, nu se pune problema ca la Arad să se repete ce s-a întâmplat la Suceava”.

  UPDATE

  La aproximativ zece minute după declarația ministrului, directorul Constantin Cătană ne-a anunțat, printr-o declarație trimisă prin email, că demisionează. Cert e că, la cât e de lung textul demisiei, aceasta a fost scrisă înainte de intervenția ministrului.

  Iată declarația:

  „După șase săptămâni în prima linie, șase săptămâni în care zeci de mii de persoane au trecut prin triajul județului Arad și prin mâinile specialiștilor Direcției de Sănătate Publică, am constatat că opinia publică arădeană primește informații distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului. Am observat o campanie mediatică și politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea efectelor Covid-19 la Arad, dar și o solidaritate a societății civile, a mediului de afaceri, a administrației, care se implică în rezolvarea situației dificile. Am înțeles, în ultimele zile, că arădenii își doresc o schimbare la vârful Direcției de Sănătate Publică. Este motivul pentru care, după 33 ani în Direcția de Sănătate Publică și 4 ani  la conducerea acestei instituții, fac un pas în spate. Îmi înaintez demisia din funcția de director al DSP Arad, dar rămân în continuare alături de echipa din Direcția de Sănătate Publică, fiindcă suntem într-un moment în care este nevoie de strângerea rândurilor și de colaborare.

  Direcția de Sănătate Publică este o instituție care merită respectul public, pentru că muncește zi și noapte pentru siguranța și sănătatea arădenilor. Și nu doar în această perioadă de criză! Regret situația creată în spațiul public arădean prin scoaterea din context a unor declarații pe care le-am făcut, dar în calitate de director – și este și opinia mea de persoană civilă – este inadmisibil ca medici rezidenți care au absolvit facultatea de medicină, ori asistente medicale, care au absolvit o școală sanitară, să nu știe să îmbrace echipamentele de protecție! Ne dorim ca arădenii să fie protejați și am fost exigent cu cadrele medicale care au intrat în contact cu ei. Faptul că această exigență a fost folosită împotriva mea demonstrează că încă există multe persoane care nu înțeleg cât este de gravă această boală Covid-19 și ce trebuie să se întâmple pentru protejarea cetățenilor și a cadrelor medicale!

  Cea mai recenta realizare a Direcţiei de Sănătate Publică Arad , este punerea in functiune a aparatului PCR-RT , care testeaza atat pacienti cat si personal medical de miercuri, la 24 de ore de la sosirea in Arad (si nu doar de azi  cum gresit se anunta in presa).

  Sistemul medical arădean se confruntă cu o situație fără precedent. La finalul ei, vom putea trage concluzii. Repet, a început o campanie împotriva mea, iar Direcția de Sănătate Publică trebuie extrasă din această dispută, să rămănă respectată, pentru că va continua să rămână în prima linie. Va veni vremea când vom vorbi despre aceste campanii duse de oameni politici care parcă nu își doresc ca administrația și spitalul să aibă rezultate bune pentru arădeni.

  Le doresc tuturor cadrelor medicale, tuturor arădenilor, multă sănătate și succes în combaterea Covid-19!”

  Directorul Cătană a fost repus în funcție în anul 2016, sub guvernare PSD.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ăsta trebuie imediat arestat preventiv 30 de zile … PERICOL PUBLIC!!! Are morți pe conștiință din cauza INCOMPETENȚEI! Iar propria incopentență și cretinismul cu care a organizat presupusa „luptă contra covid-19” trebuie „răsplătită” așa cum se cuvine, cu o priveliște de după gratii. Dat exemplu!

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. Cur v e politice în Arad nu sunt multe ( sug de la toate regimurile și probabil împart) dar putem exemplifica APM. Permanenta Dă noi . Mai e una menținută de toți pe la pensii. Si unul super și pe viață la Casa de Asigurări ( cel care spune celor de publicațiile Arădene că sunt datoare la Casa de Sănătate – îl știm toți chiar și a Nod cel care probabil a uitat cum se comporta D om șa cu Observatorul vis a vis de Casa dar care acum se pare că îl suportă în preajma C.J. ului.

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. Ce tupeu de borfas are…cica „a început o campanie împotriva mea”. Pai ba incompetentule, daca iti faceai treaba bine si nu ai fi bagat mizeria sub pres, nu ai fi ascuns date si ai fi asigurat din timp echipamente de protectie ai fi fost laudat nu dat afara.

   +15 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.