luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ministerul Muncii vrea ca semnătura electronică să devină treptat o regulă în contractele de muncă

  de - | 23 martie 2021, 8:43 PM | Naţional

  0

  (foto: nocash.ro)

  Ministerul Muncii are în lucru două proiecte de ordonanțe de urgență privind reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă, precum și flexibilizarea telemuncii, a anunțat marți seară, Raluca Turcan, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții patronatelor, scrie HotNews.

  Ea spune că, pentru a simplifica relațiile de muncă în contextul pandemiei, Ministerul Muncii are deja în lucru două proiecte de ordonanțe de urgență privind:

  •  Reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă;
  •  Flexibilizarea telemuncii, în contextul în care, potrivit datelor deținute de patronate, aproximativ 30% dintre angajați sunt acum în telemuncă.

  Turcan mai susține că va fi elaborat un nou set de măsuri active pentru a crește ocuparea, între acestea fiind incluse:

  •  Reglementarea muncilor casnice;
  •  Prelungirea măsurilor active destinate sezonierilor;
  •  Măsuri active destinate tinerilor, persoanelor aflate în șomaj, măsuri de sprijin pentru companiile mici sau pentru cele din anumite domenii de activitate.

  Sursa: HotNews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.