marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Ministerul Economiei „virează” zeci de milioane de euro, ca ajutor de stat, în buzunarele unor firme de apartament

  de Special Arad | 10 aprilie 2023, 2:41 PM | Naţional

  0

  Majoritatea societăților alese de Ministerul Economiei pentru a primi ajutoare de stat de zeci de milioane de euro sunt firme de apartament, cu cifre de afaceri simbolice și maxim doi angajați, scrie Profit..

  Șase din cele opt companii câștigătoare în schema de granturi pentru investiții în industria prelucrătoare au o cifră de afaceri sub 600.000 lei, dar urmează să primească ajutor de stat și să efectueze „investiții viabile” de câte 30.000.000 de euro, în medie,

  Există și o firmă cu afaceri de doar 5.100 de lei, care va primi ajutor de stat pentru o investiție în producție de 26-45 milioane de lei.

  Numărul total (cumulat) de angajați al celor 8 companii câștigătoare este de 14, revenind la o medie de doar 1,75 angajați/companie câștigătoare.

  Modul de departajare a companiilor selectate de Ministerul Economiei pentru a primi ajutor de stat conform HG 959/2022 a atras protestele Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

  AOAR semnalează modul defectuos de gestionare a ajutoarelor de stat, care duce la pierderea încrederii în capacitatea ministerelor de a gestiona fonduri din bani publici.

  „Cel mai probabil, ele sunt folosite pentru mascarea unor interese economice ale altor entități care nu vor sa apară public și/sau care nu s-ar fi calificat și vor face în perioadele următoare schimbarea de acționariat(prin majorări de capital, împrumuturi convertibile făcute direct sau indirect etc). Altfel spus, ajutorul de stat devine tranzacționabil între agenții economici prin vehicule utilizate special pentru astfel de licitații”, avertizează AOAR.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.