sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mini-minune pentru Mega-monumentul Marii Uniri! Falcă a cerut, Ministrul Culturii a dat bani pentru… un proiect de fundație

  de Tomck@t | 18 octombrie 2018, 1:43 PM | Pamflet | Topic special

  0

  Vom avea, de altfel, un mini-monument

  „Având în vedere faptul că…” – așa începe comunicatul Primăriei cu referire la monumentul Marii Uniri, acest „tânăr și neliniștit” personaj-obiect principal care e omniprezent în poveste, dar care lipsește cu desăvârșire din toate cele 574864786 de episoade ale acestei telenovele cu un final incert și nebănuit, deoarece, ca să vezi, suspansul continuă în continuare!

  Având în vedere faptul că, deci (n.red. – adică noi am introdus acest „deci”, pentru că căci!), până la această dată nu a început procedura construirii fundației pentru monumentul Marii Uniri, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a purtat discuții cu ministrul culturii, George Ivașcu, pentru a găsi surse de finanțare în vederea realizării acestui proiect, se arată în comunicat.

  Au mai rămas fix 44 de zile până la 1 Decembrie, când ar trebui să sărbătorim festiv și solemn fix 100 de ani de când România există oficial. Că pe Guvernul actual îl doare-n bască de acest Centenar și de Arad se vede cu claritate cristalină toată ziua și chiar toată noaptea, dar… ca să știm o treabă, ne mai subliniază încă o dată acest lucru – așa, subtil – și Primăria Municipiului Arad, prin acest comunicat, după cum urmează: „în momentul în care s-a solicitat de către Ministerul Culturii finanțare în acest sens, acest lucru a fost retras și se poate constata că ministerul nu are, în acest moment, bani alocați pentru fundația monumentului”. E vorba de fundația pentru monument, deoarece abia la faza asta ne aflăm după ani de zile de frecat menta și, acum, la doar 44 de zile distanță. De fapt, nici măcar la faza asta, că deocamdată nu avem nici măcar un proiect al fundației…

  Dar STOP… CĂ NU E GATA! Urmează o mini-minune!

  Falcă spune că a vorbit cu ministrul Ivașcu și „am reusit (n. red. adică el, Falcă a reușit), printr-o sponsorizare generată de domnia sa, ca asociația din Arad care a militat pentru realizarea monumentului să primească o sponsorizare din care să fie achitată contravaloarea proiectului pentru fundație”.

  A fost greu, a fost un chin, până la urmă s-a făcut rost și de bani… ce-i drept, nu foarte mulți și pentru nimic altceva decât pentru PROIECTUL de fundație.

  Fundația propriu-zisă și apoi ridicarea efectivă a monumentului e deja complet altă treabă, să nu ne grăbim chiar în halul ăsta! Pe unde mai pui că monumentul încă nici nu și-a făcut grandioasa apariție – în bucăți – la Arad?!!

  De altfel, Primăria anunță că va realiza un alt monument dedicat Marii Uniri, realizat din lemn, printr-un concurs de idei, de elevii Liceului de Arte și plătit din bugetul local. Locul ales pentru amplasarea acestui mini-monument este platoul din fața fostului cinematograf Dacia.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.