Mihai Paşca: „Victimele violenței domestice sprijinite și protejate cu banii confiscați de la infractori!”

  de - | 7 July 2021, 1:53 PM | Comunicate contra cost

  0

  Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Mihai Paşca, anunţă că ministerul din care face parte pregăteşte un proiect menit să vină în sprijinul victimelor violenţei domestice. Delegația GREVIO (Group of Experts on Action against Violence against Women and Domestic Violence) a discutat cu reprezentanți ai Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii, Curții Constituționale, Înaltei Curți de Casație și Justiție, Uniunii Naționale a Barourilor din România, Direcției Naționale de Probațiune. Prin această măsură, banii care vor fi confiscaţi de la infractori vor fi folosiţi pentru sprijinirea şi protejarea victimelor violenţei domestice.

  „Violenţa domestică, din păcate, încă reprezintă o problemă de actualitate în ţara noastră. Prin proiectul demarat de către Ministerul Justiţiei ne propunem scăderea actelor de violenţă de acest gen. Am prezentat delegației GREVIO proiectul de înființare a Fondului Național pentru Prevenirea Criminalității prevăzut în Strategia națională privind recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni pentru perioada 2021–2025. Acest proiect va construi un cadru proactiv de acțiune pentru asigurarea unui nivel înalt de conștientizare la nivelul societății, de prevenire și sprijinire a grupurilor vulnerabile și, foarte important, de protecție și consiliere a victimelor. Totul prin punerea în practică a conceptului de reutilizare socială și publică a banilor confiscați de la infractori. De asemenea, pregătim o iniţiativă legislativă prin care ne propunem să extindem aria de aplicare a ordinelor de protecţie respectiv pentru ca mai multe categorii de victime să poată beneficia de protecția asigurată de acest instrument”, a declarat secretarul de stat Mihai Paşca.

   

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.