miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Pârv, fostul director adjunct de „o zi” al Direcției Agricole Arad, trimis în judecată de DNA

  de Special Arad | 7 decembrie 2022, 12:30 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Anunțam în această vară că Mihai Pârv, cel care a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de director adjunct al Direcției Agricole Arad și care s-a și suspendat din funcție după patru zile de la numire, devenise suspect într-un dosar ce viza concursuri aranjate în timpul mandatului ministrului demisionar Chesnoiu. Acum, DNA a dispus trimiterea lui Mihai Pârv în judecată, alături de alți cinci inclupați, dintre care chiar și ministrul amintit.

  • Citește și: Va fi „coadă” la DNA… Lideri politici locali de „stânga”, cu acordul împărătesc al celor de „dreapta”, l-au „rezolvat” pe Mihai Pârv ca director executiv adjunct al Direcției Agricole Arad – Special Arad 

  Fiecare dintre aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a unor informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite.

  Astfel, CHESNOIU ADRIAN-IONUȚ, în prezent deputat, iar la data faptelor având și funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, sub aspectul comiterii a:
  – 4 (patru) infracțiuni de instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, și a
  – infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

  RĂDUCAN ANDREI-CRISTIAN, la data faptelor director general adjunct în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, sub aspectul comiterii a 4 (patru) infracțiuni de complicitate la infracțiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite,

  SANDU AUREL, fost șef serviciu în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale,

  COROBEA MIHAI-COSMIN, fost consilier clasa I în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale,

  PÂRV MIHAI, fost director executiv adjunct gradul II la Direcția pentru Agricultură Județeană Arad,

  LĂSCAIE CĂTĂLIN IONUȚ, la data faptelor și în prezent consilier județean în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița și vicepreședinte al unei organizații județene de partid.

  Aflăm din rechizitoriul întocmit de procurori următoarele:

  „În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, inculpatul Chesnoiu Adrian Ionuț, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze inculpatului Răducan Andrei-Cristian (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.
  Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la candidații «agreați», respectiv Sandu Aurel, Corobea Mihai-Cosmin, Pârv Mihai și Lăscaie Cătălin Ionuț. După primirea subiectelor și promovarea probei scrise, inculpatul Lăscaie Cătălin Ionuț ar fi fost respins la proba interviului.
  De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul candidatului Sandu Aurel, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze în condițiile în care acesta nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând, în perioada ocupării funcției, venituri salariale în valoare de 50.995 lei. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă cu suma menționată mai sus, în vederea recuperării cheltuielilor salariale efectuate pentru inculpatul Sandu Aurel cât timp acesta a ocupat funcția de șef serviciu”.

  În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei de 50.995 lei pusă la dispoziție de către inculpatul Chesnoiu Adrian Ionuț.

  Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

   

  • Citește și: Directorul adjunct al Direcției Agricole Arad s-a suspendat din funcție la patru zile de la numire. „Șocul” are legătură cu niște interceptări DNA. Sunt implicate nume importante din PSD Arad – Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.